Šlágr kola přinesl gólovou přestřelku, Barcelona porazila Atlético 4:2

Ve šlágru 23. kola triumfovala domácí Barcelona

Víkendovým tahákem španělské ligy byl souboj Barcelony proti Atléticu Madrid. K vidění byla velká ofenzivní podívaná, celkem padlo 6 gólů, byla udělena i červená karta. Katalánský celek předvedl jeden z nejlepších výkonů sezóny a zaslouženě zvítězil. Povedenou staronovou premiéru si připsal zkušený Alves(1 gól+1 asistence). Důležité vítězství pro Barcelonu. Mužstvo kouče Xaviho se posouvá na 4. místo, na vedoucí Real ztrácí 12 bodů.

Do ligového šlágru nastoupila Barcelona v pozměněné sestavě, v základní jedenáctce se objevil Traoré nebo zkušený Alves. Madridský celek nastoupil v nejsilnější možné sestavě, na lavičce hostí byl přípraven čerstvě příchozí Wass.

Úvod zápasu vyšel lépe Atléticu. V 8. minutě hosté udeřili z rychlého brejku, po přesném pasu Suareze se prosadil křídelník Carrasco. Reakce Barcelony však na sebe nenechala příliš dlouho čekat. Z okamžitého závaru opět zahrozil aktivní Traoré, míč se dostal k Alvesovi, který poslal přesný centr na Albu. Zkušený Španěl se trefil krásným volejem a nedal brankáři Oblakovi žádnou šanci. V 10. minutě utkání tak bylo opět vyrovnáno.

Ofenzivní podívaná v podání Barcelony pokračovala i nadále. Ve 21. minutě se dokázal uvolnit Traoré, který našel přesným centrem Gaviho, Barcelonský klenot zvolil ideální zakončení a poslal Katalánce do vedení. Zbytek 1. poločasu se nesl v duchu aktivního pojetí Barcelony, domácí drželi otěže zápasu pevně ve své moci. O několik minut později to pro Barcelonu vypadalo ještě lépe. V závěru poločasu se ze standartní situace opět prosadili domácí, přesně dorážející Araujo zvýšil na 3:1.

Jak 1. poločas skončil, tak začal i ten 2.  Po rychlé akci domácích se prosadil Alves, Barcelona již vedla 4:1. Zdálo se, že o vítězi zápasu je rozhodnuto. Atlético se však nevzdávalo, v 58. minutě snížil z rohu Suarez. K dalšímu zajímavému momentu došlo v 68. minutě. Alves nevybíravě fauloval Carrasca, za svůj zákrok byl odměněn červenou kartou. 

Poslední část zápasu musela Barcelona odehrát v oslabení. Atlético však své výhody využít nedokázalo, obrana Barcelony byla pozorná. V závěru zápasu se již nic významného nestalo, skóre zápasu zůstalo neměnné. Barcelona porazila Atlético 4:2, v ligové tabulce se posouvá na 4. místo. Atlético padá na 5. příčku, na umístění v TOP 4 má 2bodové manko.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace