Slavná minulost, bídná současnost. Superdepor se trápí ve třetí lize

Superdepor (© marca.es)

Fanoušci Deportiva La Coruña se smutkem vzpomínají na slavnou minulost klubu, který se v současnosti trápí v Segundě B - třetí líze.

Už žádné obranné zákroky Maura Silvy, přihrávky Valeróna, centry Frana, kontry Makaaye ani patičky Djalminhy. Už žádné návštěvy Milána, Paříže nebo Londýna.

Před dvaceti lety by v této fázi sezóny Superdepor bojoval v Copě, připravoval se na další vystoupení v evropských pohárech a po očku sledoval, jak si vedou konkurenti o nejvyšší místa ligové tabulky. Dnešní realita je jiná, daleko od tehdejších domácích i evropských úspěchů mužstva, která bylo označováno jako Superdepor. Depor spadl do Segundy B, ve své skupině je s nejhorším útokem (7 branek za 12 utkání) na čtvrtém místě, které nedává šanci bojovat o postup. A k tomu prohra s rezervou nenáviděné Celty Vigo. Nic jiného nemůže výstižněji vyjádřit, jak bídně na tom Depor je.

A co je horší, klub po sportovní ani ekonomické stránce neukazuje, že by se mělo něco výrazně posunout k lepšímu. "Je to tragédie", "nekonečný smutek", "volný pád", "k pláči". Tak aktuální zmar komentují bývalé hvězdy a trenéři - Jabo Irureta, Manuel Pablo, Djukić či Donato.

V Deportivu se od sestupu z nejvyšší soutěže v roce 2011 točí nekonečné množství hráčů a trenérů. Fanoušci i odborníci čím dál hlasitěji volají po důvěře v odchovance, kteří nechají na hřišti duši.

Místo toho se bolest prohlubuje čím dál více. Vedoucí společnosti ABANCA, majoritního vlastníka Deporu, Juan Carlos Escotet před tím, než do klubu vloni napumpoval 35 milionů eur, uvedl, že Depor je v kritické situaci. Dokáže se vzpamatovat včas?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace