Smlouvu s Realem bych klidně v minulosti podepsal, tvrdí Pedri

Pedri v utkání Barcelony

Pedri podepsal smlouvu s Barcelonou v létě 2020, ale už o dva roky dříve byl blízko podpisu smloouvy s Realem Madrid. V únoru 2018 si totiž rodáka z Kanárských ostrovů pozval Bílý balet na zkoušku, aby zvážil, zda mladý hráč bude moci nastupovat za tým Cadete A. Nevyhověl ovšem standardům madridského klubu, hned dvakrát.

Mladý záložník Barcelony, Pedri, uznal, že byl blízko angažmá v Realu Madrid, přesto, že celá jeho rodina po generace fandí katalánskému klubu. Mnout ruce si ale nyní může Barcelona a mnoho týmů, které měly Pedriho v hledáčku se může chytat za hlavu. Mezi ně patří také Real Madrid, který Pedriho talent přehlédl hned dvakrát.

V únoru 2018 byl o mladého záložníka obrovský zájem. V Realu se nemluvilo o ničem jiném než o talentu z kanárských ostrovů. Když Pedri dorazil do mládežnické akademie, napadlo ale nevídaně mnoho sněhu, který komplikoval tréninky. A po dvou dnech měly špičky vedení Realu jasno: Pedri není dost dobrý.

V létě téhož roku se Pedri dohodl na angažmá v Las Palmas, které o jeho výkonech nikdy nemělo pochyb. Proto začalo být jeho jméno opět dáváno do spojitosti s Realem, i tentokrát ale madridský klub potvrdil své původní rozhodnutí. Pedri do Realu nepatří, nemá na něj dostačující kvalitu.

Ten samý mladý hráč byl ale natolik zdatný, že na svých bedrech nesl tíhu Las Palmas ve druhé lize. Netrvalo dlouho a Real přišel konečně s nabídkou na přestup, bylo již ale pozdě. Barcelona se za Pedriho rozhodla zaplatit 5 milionů eur a přivést ho na Nou Camp.

Vždycky jsem říkal, že Barce fandím už od dětství. V mém rodném městě ale téměř všichni sympatizovali s Realem a my tak byli jednou z mála výjimek. Jestli bych hrál za Real Madrid? Myslím, že ano. Mým cílem bylo prosadit se jako profesionální fotbalista a bylo by velmi těžké odmítnout nabídku od jednoho z největších velikánů v historii tohoto sportu,“ vysvětlil záložník Barcelony v rozhovoru pro média.

Ten vlak ale Realu ujel a o dva roky později jsem podepsal smlouvu s týmem svých snů, s týmem své rodiny a s týmem svého prvního fotbalového idolu, Andrese Iniesty.“ Sen, který se mu splnil v raném věku, a který ho již nyní řadí mezi nejdůležitější fotbalisty Barcelony.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace