Souboj titánů začíná, Real Madrid vyzve Paris Saint-Germain

Tento osmifinálový duel nabídne velký souboj titánů

Liga mistrů je zpět, během úterního a středečního večera se odehrají první osmifinálové zápasy. Největším tahákem v boji o čtvrtfinále bude duel PSG a Realu Madrid. Půjde o střet dvou špičkových evropských týmů, oba týmy jsou navíc velkými favority na celkové vítězství. Který tým má lepší aktuální formu? Poradí si obrana Realu s hvězdným útokem Pařížanů?

Aktuální sezóna je v podání francouzského týmu dost nevýrazná. Během letního přestupního období přivedli hvězdné posily(Donnaruma, Ramos, Hakimi, Wijnaldum, Messi), očekávání byla velká. Po výkonnostní stránce to však rozhodně není ideální. Ramos strávil více času na marodce než na hřišti, Wijnaldum se nedokázal prosadit do základu.

Největším zklamáním je však zejména Messi. V novém působišti se mu zatím příliš nedaří, předvadi průměrné výkony a ani jeho statistiky nejsou tak dechberoucí, jako během angažmá v Barceloně(7 gólů+8 asistencí během 20 zápasů). Pod koučem Pochettinem to zkrátka drhne. V domácí lize to na titul sice vyjde, hlavní klubovou ambicí je však titul v Lize mistrů.

PSG má v kádru spoustu skvělých individualit. Nehrají však jako tým, nefunguje to. Což může být ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, velkým problémem. Zvlášť proti týmům, které kladou důraz na vysokou taktickou připravenost. Marodka francouzského hegemona je minimální, do zápasu nezasáhne Herrera, Lettelier, Michut a Ramos.

Naopak Real může být s vývojem této sezóny velmi spokojený. Pod staronovým koučem Ancelottim to šlape jak má. Výborné výkony předvádí defenzíva v čele s Alabou či Militaem, nestárnoucí záloha Casemiro, Kroos, Modrič patří stále mezi nejlepší na světě, obrovský herní progres udělal Vinícius, kanonýr Benzema je extrémně produktivní. 

I proto se Real nachází v čele La Ligy. Se ziskem 54 bodů se vyhřívá na čele tabulky, na 2. Sevillu má náskok 4 bodů. Pokud tým nepostihne nějaká hrozná krize, tak by měl získat titul. Je to však stále velmi otevřené, neboť výkonnost madridského klubu není ideální. Právě nad aktuální formou Realu visí velký otazník. Mužstvo kouče Ancelottiho získalo z posledních 4 zápasů pouhých 5 bodů, zvítězilo jen nad průměrnou Granadou.

Hlavním důvodem poklesu výkonnosti je absence Benzemy, který je pro ofenzívu Realu extrémně důležitý. Je navíc dost možné, že do úterního zápasu ani nezasáhne, jeho start je nejistý (v zápase proti Villarealu nebyl ani na lavičce). Ztráta francouzského útočníka by byla pro Real citelným oslabením. Vyjma Benzemy by měl mít Ancelotti všechny hráče k dispozici.

Ještě na podzim by byl jasným favoritem Real, nyní to bude daleko vyrovnanější. Větší šanci na postup by však stále měl mít španělský klub. Po taktické výkonnosti bude daleko lépe připravený. Pokud dokáže odstřihnout hvězdný útok soupeře od zbytku týmu, tak má vyhráno.

Měl by rovněž působit daleko kompaktnějším dojmem, větší kvalitu má i v defenzivě. Jsou tu ale dva důležité faktory, ktere můžou celý dvojzápas značně ovlivnit. Výkony Messiho mají stoupající tendenci, Real bude nejspíše postrádat Benzemu. Dá se tak spíše očekávat, že španělský celek nebude v zítřejším zápase bláznit, bude se chtít vyvarovat zbytečných chyb, které by mohly rozjet brankostroj soupeře. O postupujícím čtvrtfinalistovi se nejspíše rozhodne až v Madridu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace