Souboje mezi Sevillou a Realem Madrid jsou zárukou gólů

Sevilla + Real Madrid = góly (© as.com)

Góly jsou kořením fotbalu. A Primera dnes nabízí souboj mezi Sevillou a Realem Madrid, který je v tomto ohledu v 21. století nejpikantnější.

V žádném jiném měření sil mezi dvěma týmy nepadlo od roku 2000 tolik branek. Diváci jich ve 20 ligových zápasech mezi Nervionenses a Blancos viděli už 84, což znamená průměr 4,2 gólu na zápas. A to zaručuje nadmíru atraktivní podívanou.

Navíc žádné střetnutí mezi Sevillou a Realem Madrid neskončilo remízou 0-0 a pouze třikrát se stalo, že by nepadl alespoň gól na každé straně. V sezóně 2004/2005 dobyla Sevilla Bernabéu výsledkem 1-0, v ročníku 2007/2008 se opět radovali Andalusané, tentokrát z výhry 2-0. V minulé sezóně triumfoval Real Madrid 1-0, odveta pak přinesla vůbec nejgólovější večer, když Merengues zvítězili na Pizjuánovi 6-2.

Ofenzivně laděným duelům nahrává i fakt, že ani jeden z týmů se nechce spokojit s remízou. Ta se mezi Sevillou a Realem Madrid zrodila během 20 zápasů pouze jednou. Sevillistas vyhráli sedmkrát, Bílý balet dvanáctkrát.

V devadesátých letech padalo nejvíce gólů mezi Barcelonou a Atléticem (81), v osmdesátých v soubojích Real Madrid - Barcelona a Real Madrid - Betis (70), v sedmdesátých mezi Realem Madrid a Las Palmas (63), v šedesátých byly nejgólovější střetnutí Zaragoza - Elche (72), v padesátých Real Madrid - Espanyol (101), ve čtyřicátých Atlético - Espanyol (106) a mezi roky 1928 a 1940 Athletic - Barcelona (101).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace