Soud dal Orihuele za pravdu, svaz ji vrátil do Segundy B

Znak Orihuely (© as.com)

Orihuela svůj boj proti rozhodnutí Španělského fotbalového svazu (RFEF) vyhrála a bude hrát Segundu B.

Svaz nechal klub administrativně sestoupit kvůli nezaplacení zálohy ve výši 200 tisíc eur, což před startem sezóny vyžadují pravidla Segunda División B. Zástupci Orihuely tvrdili, že jako klub pod vedením konkurzního správce tuto částku uhradit nemusí, před sídlem RFEF drželi protestní hladovku a celou záležitost dali k soudu. Ten jim nyní dal za pravdu.

Pro RFEF to znamená, že v již rozehraném ligovém ročníku musí měnit rozlosování soutěží. Orihuela byla vrácena z Tercery, v níž už absolvovala dva zápasy, do třetí skupiny Segundy B, která tak bude mít 21 účastníků místo obvyklých 20. Zmeškaná dvě úvodní kola dohraje Orihuela v náhradních termínech.

"Jsme šťastní, protože jsme dva měsíce bojovali, aby bylo učiněno spravedlnosti za dost. Vybojovali jsme si účast v Segundě B sportovní cestou, proto jsme rádi, že soud potvrdil, že Orihuela byla přeřazením do Tercery neprávem poškozena," uvedl spokojený prezident Orihuely Antonio Felices.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace