Souhrn evropských pohárů: Jak si vedly španělské týmy?

Barcelona vyzrála na Neapol a postupuje do osmifinále EL

Španělský fotbal má za sebou další pohárový týden. Villareal a Atlético odehráli své úvodní osmifinálové zápasy Ligy mistrů, další 4 týmy bojovaly o postup do osmifinále Evropské ligy. Jaké jsou vyhlídky "Žluté ponorky a "Atletů" pro odvetná utkání? Které celky postoupily v EL do dalšího kola?

Remíza pro Villareal i Atlético Madrid

Villareal se v domácím prostředí utkal s Juventusem. Italský tým začal daleko lépe, v 1. minutě otevřel skóre Vlahovič. V 66. minutě dokázal srovnat Parejo a stanovil konečný stav zápasu. Celkově od Villarealu velmi dobrý výkon, svého soupeře přehrával. Juventus naopak nic extra nepředvedl. Šance na postup pro Villareal jsou stále velmi solidní.

Nejzajímavějším pohárovým utkáním týdne měl být střet Atlética Madrid s Manchesterem United. Souboj dvou velkých fotbalových gigantů. Madridský celek odehrál výborné utkání, již v 7. minutě se trefil Felix. Atlético bylo daleko lepším týmem, soupeř se téměř k ničemu nedostal. Mužstvo trenéra Simeóna bohužel několikrát trefilo i brankovou konstrukci a odmítlo zvýšit své nadějné vedení. V závěru zápasu udeřili hosté, z jediné velké šance týmu srovnal Elanga na 1:1. Skvělý výsledek pro Manchester United, Atlético doplatilo na neproměněné šance. Pokud však předvede obdobný výkon i v odvetě, tak bude možný postup do čtvrtfinále hodně reálný.

Sevilla, Barcelona i Betis postupují do osmifinále, Real Sociedad končí

Španělský fotbal měl až 4 zástupce v úvodní vyřazovací části Evropské ligy. Španělské počínání bylo poměrně úspěšně, do osmifinále postoupila Sevilla, Barcelona a Betis, neuspěl pouze Real Sociedad.

Sevilla si odvezla do odvety s Dinamem Záhřeb velmi nadějný výsledek (výhra 3:1), postup do dalšího kola měl být pouhou formalitou. Což se nakonec i potvrdilo. Sevilla sice prohrála 1:0, přesto postupuje do osmifinále.

Barcelonu čekala těžká odveta na půdě Neapole. Katalánskému týmu se odveta vyvedla daleko lépe než úvodní duel, zazářil zejména útok. Španělský celek tentokrát proměnil své šance, Neapol porazil 4:2. Tým kouče Xaviho tak dokázal splnit roli favorita a postupuje dále.

Posledním postupujícím je Betis Sevilla. Španělský tým měl tento dvojzápas skvěle rozehraný, v úvodním zápase vyhrál na půdě soupeře 3:2. V odvetě toho dokázal využít. Betis uhrál bezbrankovou remízu 0:0 a i on postupuje do další fáze soutěže.

Jediným neúspěšným týmem se stal Real Sociedad. Ten v souboji s Lipskem nakonec neuspěl. Německý tým potvrdil větší kvalitu, v odvetě zvítězil 3:1 a zaslouženě postupuje dál. Pouť Realu Sociedad v Evropské lize se tak končí.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace