Španělé si po zápase s Itálií stěžovali na trávník

Záběr z utkání Španělsko - Itálie (© marca.es)

La Roja v prvním utkání na Euru nepřesvědčila, když s Itálií po sotva průměrném výkonu remizovala 1-1. Podle hráčů i trenéra byl problém mimojiné v trávníku na stadionu v Gdaňsku.

"Trávník byl suchý. Je potřeba ho pokropit, aby hra byla atraktivní, což je cílem UEFA. Fanoušci to nevnímají, ale stav hřiště se projeví na kontrole balónu, přihrávkách i kličkách. Lidé chtějí vidět rychlý fotbal, na podobném trávníku je to ale velmi těžké," postěžoval si Xavi.

Ve stejném duchu mluvil také Andrés Iniesta: "Pokud chce UEFA skutečně pohledné zápasy, nemůže dovolit hru na takovém trávníku."

"Hřiště opravdu nebylo v nejlepším stavu, ale vše už bylo řečeno," přidal se kapitán národního týmu Iker Casillas.

"Fotbalu tak suchý a vysoký trávník neprospívá. Pokud by byl rychlejší, bylo by to lepší pro všechny, ne pouze pro Španělsko. Určitě by byl k vidění lepší zápas," dodal reprezentační kouč Vicente del Bosque. Španělská výprava podle deníku Marca chystá oficiální protest, o tom ale nechce ani slyšet šéf Polské asociace Grzegorz Lato.

"Pokud chcete trávník před zápasem pokropit, musí se na tom shodnout oba týmy. Španělé chtěli, ale Italové ne. Hrací plocha byla v perfektním stavu, trávník měl ideální výšku," prohlásil Lato.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace