Španělská fotbalová asociace podává protestní nótu

Real Madrid sotva dokousal hořkou pilulku v podobě neuskutečněného přestupu Erlinga Haalanda a už musí kousat další poté, co si svůj přestup do Madridu rozmyslel také Kylian Mbappé. Španělská fotbalová asociace se rozhodla ale jít ještě dále a podává na PSG protestní nótu.

Španělská fotbalová asociace se rozhodla chránit zájmy svých klubů a rozhodla se podat k rukám spávních orgánů UEFA protestní nótu, jejíž opis poputuje také francouzské finanční správě a patřičným orgánům Evropské Unie.

Trnem v oku je prodloužení smlouvy Kyliana Mbappého v PSG, které bez pochyby je v rozporu se zdravým hospodařením a ekonomickým ekosystémem celého evropského fotbalu. Podle španělské fotbalové asociace podpis smlouvy přímo útočí na ekonomiku fotbalu a ohrožuje stabilitu celého koloběhu pracovních pozic ve fotbalovém světě, stejně jako integritu celého sportu a to nejen na klubové ale i mezinárodní úrovni.

Jak je možné, že klub jako PSG, který v minulé sezóně zaznamenal zrátu ve výši 220 miionů eur, kterou je nutno přičíst ke kumulované ztrátě v celkové výši 700 milionů eur z předchozích sezón, a který má tým v hodnotě přibližně 650 milionů eur, je schopen podepsat takový kontrakt, zatímco kluby, které by hráči smlouvu mohly nabídnout, aniž by ohrozily platový strop, zůstanou mimo hru,“ píše se v protestní nótě.

Podle španělské fotbalové asociace se „PSG pouští do nemožné investice s ohledem na to, že má naprosto neakceptovatelně vysoký platový strop a v minulých sezónách zaznamenalo velké ztráty. Chování ze strany vlastníka Al-Khelaifiho, člena výkonné rady Uefa a předsedy evropské fotbalové asociace, ohrožuje evropský fotbal stejným způsobem jako projekt Superligy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace