Španělská nominace na MS v Kataru byla uveřejněna: Fati dostal přednost před Borjou Iglesiasem

španělský reprezentační tým

Do poslední chvíle celé vedené španělského reprezentačního týmu přemýšlelo nad tím, zda dostane v konečné nominaci přednost úočník Barcelony, Ansu Fati, nebo Betisu, Borja Iglesias. Přednost nakonec dostal odchovanec katalánského klubu a trenér Luis Enrique vysvětlil důvody svého rozhodnutí.

Poslední pochybnost, kterou nosil reprezentační trenér Španělska v hlavě, byla pozice útočníka – náhradníka. Ansu Fati nebo Borja Iglesias. Ta byla dlouhou dobu neznámá. Budoucnost s otazníkem způsobená řadou zranění nebo úspěšný útočník současnosti. Trenér Enrique se nakonec rozhodl pro mladíka, který byl ve svých začátcích v Barceloně opravdovou hvězdou a který se nyní snaží vráti do bývalé formy, od které ho odklonilo zranění.

Role Ansu Fatiho nebude na Mistrovství světa asii natolik zářná, jak by si hráč mohl přát, ale důležitá je projevená důvěra ze strany reprezentačního trenéra. Luis Enriqu doufá, že útočník bude schopen dát najevo, že fotbal, který Fati předváděl ještě nezapomněl. Pochybností bylo mnoho. Ansu Fati není stejný, trenér to ví, hráč to ví také. Ale pro návrat na hřiště je důvěra podstatná a trenér Enrique ji Fatimu projevuje.

Trenérský štáb v čele s Enriquem pečlivě vyhodnotil, co může reprezentaci dát jeden a druhý hráč. Role Borji Iglesiase v týmu by byla neoddiskutovatelná. Hráči se nedá vytknout přístup ani fotbalové uměni. Útočník Betisu dal jasně najevo, že se s ním dá počítat, že bude bojovat a střílet branky, jakmile se mu naskytne příležitost.

Ansu Fati je naopak hráčem, který je schopen stáhnout se na křídlo a během patnácti dvaceti minut, které bude mít k dispozici, rozhodnout utkání. K tomu ale musí znovu získat ztracenou sebedůvěru, znovu sprintovat a pokud se mu to zadaří, vrátí se i do střelecké formy. Má talent a fanoušci věří, že ho dříve nebo později znovu ukáže. Do té doby bude střelba branek španělské reprezentace z velké části záviset na Moratovi, Ferranu Torresovi nebo Dani Olmovi.

Do poslední chvíle jsem pochyboval, ale nakonec jsem se rozhodl pro Ansu Fatiho, protože jeho technické kvality jsou úžasné a být tady snámi by pro něj mohlo fungovat jako velká motivace, protože stále pracuje na návratu do vrcholné formy,“ zhodnotil volbu trenér Luis Enrique.

Hlavní trenér španělského reprezentačního tým se nechtěl vyjadřovat k dalším absencím, ale v případě De Gey udělal výjimku již v březnu, když oznámil, že bude chtít vyzkoušet i jiné brankáře. „Mládí nám dává svobodu, protože si ještě nejste vědomi následků. Přesto většina mladíků, kteří jsou v reprezentaci už působí v týmech na nejvyšší úrovni. Laťka, kterou nastavili, je vysoko.

Bývalý trenér Barcelony u svých hráčů vyžaduje odhodlanost a seběvědomí, stejně jako u sebe samého. „Jak bych o sobě mohl pochybovat? Jsem nejlepší trenér na světě. Pokud mám přesvědčit své hráče, musím být přesvědčen sám. Není lepšího trenéra, než jsem já. Vím, že to není pravda, ale já tomu věřím. Nemám žádné pochyby.“

 

Soupiska španělského reprezentačního týmu pro Mistrovství světa v Kataru

Brankáři: Unai Simón, Roberto Sánchez, David Raya

Obránci: Carvajal, Azpilicueta, Laporte, Eric García, Pau Torres, Guillamón, Jordi Alba, Gayà

Záložníci: Busquets, Rodri, Koke, Marcos Llorente, Gavi, Pedri, Soler

Útočníci: Morata, Asensio, Ferran, Olmo, Sarabia, Nico Williams, Yeremy Pino, Ansu Fati

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace