Španělské kluby dluží přes 4 miliardy eur

Španělské kluby mají hluboko do kapsy (© elmundo.es)

Španělský fotbal prožívá zlaté časy, pokud jde o sportovní úspěchy. Pokud ale jde o ekonomickou situaci klubů, řada z nich se nezadržitelně řítí do záhuby.

Španělské celky celkově dluží neskutečné 4 miliardy eur. A co je horší, červená čísla se každým rokem prohlubují. Po sezóně 2008/2009 činila minusová cifra "pouze" 3,5 miliardy eur.

Více než 300 hráčů z Primery a Segundy ohlásilo, že nedostávají výplaty včas, v plné výši nebo vůbec. Jedenadvacet klubů vyhlásilo insolvenci.

Není proto divu, že se samotní hráči bouří, start nového ročníku profesionálních soutěží by mohla posunout jejich stávka. "Chceme, aby se dodržovalo, co bylo domluveno ve smlouvách. Pokud se neučiní nějaká opatření, nezačneme ligu. V naší snaze nepolevíme, protože některé situace se už prostě nemohou opakovat," uvedl Luis Rubiales, prezident AFE (Asociace španělských fotbalistů).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace