Španělsko je znovu Španělskem

Španělská radost (© as.com)

Španělský národní tým v některých z posledních přátelských zápasů zklamal, ale v tom včerejším ne.

Na americké půdě, kde se jí dosud nedařilo, ze sebe dostala La Roja to nejlepší a USA přejela zejména díky skvělé první půli hladce 4-0.

David Silva hýřil pohybem, Xabi Alonso rozdával perfektní přihrávky, Villa a Negredo byli v útoku nebezpeční. Obrana prožila poměrně klidný večer, Pepe Reina, jenž dostal přednost před Casillasem, nemusel vytáhnout žádný těžký zákrok.

Červení začali ve zběsilém tempu. Chybně neuznaný gól Silvy, další dvě šance, branková konstrukce orazítkovaná Negredem a Villou... První gól přišel v 27. minutě. Akci Davida Silvy zakončil Santi Cazorla. O pět minut později vyslal do brejku Negreda Xabi Alonso a útočník Sevilly chladnokrevně zavěsil. Povedenou čtvrthodinovku zakončil opět Cazorla, když dokončil Villovu šanci.

Druhé dějství už tak vzrušující nebylo, narušila ho pro přátelské zápasy klasická střídání. Při jednom z nich se dostal na hřiště Fernando Torres, který nejprve poslal míč do brankové konstrukce, aby později prolomil své střelecké trápení a završil skóre na konečných 4-0. Borja Valero debutoval asistencí.

Španělsko zaslouženě rozstřílelo Spojené státy americké a alespoň částečně vrátilo soupeři porážku z Konfederačního poháru 2009.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace