Španělsko uspělo i na litevském pískovišti

Španělé slaví další tři body (© as.com)

La Roja udělala triumfem na půdě Litvy další krok k mistrovství Evropy 2012, přestože hřiště v Kaunasu připomínalo více pískoviště než trávník.

Další tři body pro svěřence Vicente del Bosqueho znamenají osamostnění na první příčce skupiny, La Roja je tak jednou nohou na šampionátu. Dlouhé dny se spekulovalo, jestli kvůli tragickému stavu pažitu k zápasu vůbec dojde. Rozhodčí dal dnes dopoledne utkání zelenou, mistry světa tak čekalo těžkých 90 minut na terénu, který nebyl hodný bojů o tak prestižní turnaj.

Střetnutí mělo očekávaný průběh, Litevci pozorně bránili a přenechali míč Španělům, kteří spoléhali na tradiční nápady Xaviho. Jako první zahrozil Cazorla po povedené akci Llorenteho, skóre se ale měnilo až o několik minut později, když se prosadil za pomoci teče jednoho ze soupeřů Xavi.

Po gólu hosté polevili, přesto ještě do poločasu spálil svoji příležitost Llorente. Dlouhán Athleticu zkoušel štěstí i krátce po změně stran, on ani Xabi Alonso, jehož rána proletěla těsně vedle však gólovou radost nepoznali. Naopak udeřilo na druhé straně, když vyrovnal skvělou střelou Stankevičius.

Tři body nakonec zajistil favoritovi vlastní gól Kijanskase. Na konečných 3-1 upravil v závěru střídající Juan Manuel Mata. Španělsko slaví důležité tři body.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace