Španělský reprezentační tým musí opět Lize národů věřit v zázrak

Gavi na trávníku v posledním reprezentačním utkání

Podobně jako v minulém ročníku, kdy Španělsko muselo porazit Německo, aby postoupilo do Final four, i letos musí národní tým v posledním utkání skupiny zvítězit, aby mohl pomýšlet na další boje mezi čtyřmi nejlepšími týmy. Do cesty se jim staví rozjeté Portugalsko, které v posledním utkání Ligy národů hladce přejelo v Praze český národní tým.

Během čtyř červnových zápasů si španělský národní tým vybojoval cenný náskok, který ale mávnutím kouzelného proutku promarnil v Zaragoze, kde dospěl k již druhé prohře se Švýcarskem. Tým ze země helvétského kříže ve všech předchozích případech nikdy ze Španělska neodjížděl se třemi body, proto byla porážka domácího týmu ještě bolestivější. Svěřenci Luise Enriqueho ale nesmí příliš dlouho brečet nad rozlitým mlékem, protože již v úterý je čeká zápas o vše. V portugalské Braze musí porazit tým okolo Cristiana Ronalda.

Portugalci při svém posledním vystoupení v Praze přejeli český národní tým vysoko 4:0 a do posledního domácího utkání mají výhodno vstupní pozici: proti Španělsku jim na obhájení prvního místa stačí i remíza. Na první místo si brousili zuby pochopitelně také sousedé z Pyrenejského poloostrova, kteří by na závěrečném Final Four, na pořadu příští rok v červnu, nechtěli chybět.

Pro Španělsko Luise Enriqueho není role, ve které se právě nachází, žádnou novinkou. Většinu kvalifikačních cyklů národního tým La Roja završilo dramatické poslední kolo. V prvním ročníku Ligy národů i během Mistrovství Evropy, kdy se Španělsko ve skupině trápilo, ale přesvědčivou výhrou ve třetím utkání v poměru 5:0 nad Slovenskem situaci zachránilo.

Na stejném stadionu La Roja pečetila postup do Kataru po výhře nad Švédskem. A jak jinak, také v posledním kole skupiny a proti týmu, který měl několik příležitostí k tomu, aby vyhrál a zajistil si přímý postup právě na úkor La Rojy.

V úterý večer v Braze si ale španělský národní tým musí vzít příklad z vyvrcholení druhého ročníku Ligy národů. Svěřenci Joachima Löwa jeli do Španělska se stejnou výhodou, stačila jim i remíza. Přejela je ovšem Enriqueho vichřice vysoko 6:0 a Německo odsoudila k jednomu z nejtrapnějších výkonů historie.

Podobný kousek by potřebovala La Roja předvést i v úterý. Podobně jako v listopadu 2020 se bude jednat o velkou výzvu, ale tentokrát s nevýhodou venkovního utkání. Atmosféra bude velmi napjatá a španělský úkol složitý. I přes neuvěřitelný potenciál a sílu týmu La Rojy se španělské reprezentaci nikdy tým vedený Fernandem Santosen nepodařilo porazit. Všechna předchozí utkání skončila remízou. Naposledy se Španělsko z výhry radovalo na MS v JAR. Od té doby si oba soupeři mezi sebe body dělí a ve tří případech z pěti dokonce ani nepadly žádné branky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace