Španělští rozhodčí jsou nejlepší na světě, myslí si Paradas Romero

Paradas Romero (© lavozdigital.es)

Kvalita rozhodčích v La Lize je často probíraným tématem, nyní se k němu vyjádřil jeden z nejpovolanějších - Paradas Romero.

Osmatřicetiletý arbitr, jenž byl přeřazen do nejvyšší soutěže v roce 2007 jako nejlepší sudí Segundy, odmítá kritiku, která se na muže v černém prakticky bez přestání valí.

"S pokorou, ale důrazně musím říct, že španělští rozhodčí jsou považováni za nejlepší na světě. Mají špičkovou úroveň, ačkoliv to tady lidé nechtějí uznat. V jiných soutěžích a zemích si španělské sudí žádají. Samozřejmě, že chybují, ale chybuje také hráč, trenér, prezident nebo novinář. Rozhodujeme se ve zlomku vteřiny a v drtivé většině případů tak učiníme správně," prohlásil Paradas Romero pro deník Marca.

"Hráči nás respektují. Je snažší pískat Primeru než regionální soutěž. Uvědomujeme si, že mezi rozhodčím a hráčem musí existovat určitá hranice, ale stále fotbalisty a jednotlivé týmy lépe poznáváme, což nám pomáhá v práci."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace