Špatný charakter? Jsem dobrák od kosti, říká Diego Costa

Diego Costa (© as.com)

Diego Costa má životní formu. Mnoho fotbalových fanoušků mu přesto nemůže přijít na jméno.

Dává góly, s deseti v letošním ligovém ročníku je nejen nejlepším střelcem Primera División, ale také napříč nejlepšími evropskými ligami. Diego Costa má ale i druhou stránku - hodně kontroverzní. Na hřišti provokuje, hádá se, nechybí v žádné strkanici.

Samotný Brazilec však kritiku svého charakteru rázně odmítá: "Nemám v sobě nic špatného. Jsem dobrák od kosti. Na hřišti musím hájit své zájmy, po dobrém i po zlém. Možná, že občas jsem do něčeho špatného namočen, ale bez zlomyslnosti. Vždy proto, abych hájil barvy svého klubu. Soupeři mě kvůli mému charakteru často provokují. Pokud bojuji a zápasím na hraně, jsou to ale oni, komu tečou nervy mnohem více než mně."

Pětadvacetiletý Diego Costa se propracoval mezi největší hvězdy La Ligy. Jeho cesta za slávou ovšem nebyla jednoduchá, jak sám přiznal: "Odešel jsem z Brazílie hodně mladý. Bylo to tvrdé. Ocitnete se sám ve zcela odlišné kultuře, bez přátel, bez rodiny. Vždy jsem ale věřil sám v sebe. Věděl jsem, že až přijde má chvíle, musím ji využít."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace