Sporting se po čtyřech letech loučí s Primerou

Zklamaní hráči Sportingu (© marca.es)

Racing a Villarreal doprovodí do druhé ligy Sporting Gijón.

Také osud Asturijců byl stejně jako u Villarrealu zpečetěn v posledním kole. Sporting podlehl Málaze, což pro něj po čtyřech letech mezi elitou znamená sestup.

Sporting se do nejvyšší sotuěže vrátil v roce 2008. Ve dvou sezónách skončil těsně nad sestupovými příčkami, nejlepší ročník prožil vloni, kdy se mohl pochlubit třetí nejlepší obranou v soutěži a obsadil konečné deváté místo.

Jenže letošní sezóna od samého úvodu dávala tušit, že pruhovaní budou mít problémy. Vše vyústilo v odvolání dlouholetého a u fanoušků velmi oblíbeného trenéra Manola Preciada. Krátkodobě jej zastoupil Iñaki Tejada, aby následně mužstvo převzal Javier Clemente. Pod jeho vedením sice Sporting oživil naději na záchranu, přesto pohromě zabránit nedokázal.

Clemente si několikrát postěžoval na složení týmu, do posledních zápasů sezóny pak nenominoval kapitána Davida Barrala, jenž do té doby neodmyslitelně patřil do základní sestavy.

"Hráče jsem pozdravil. Jsou smutní, ale taková je naše práce. V posledních letech jsem přebíral týmy ze dna tabulky, napravit v závěru sezóny to, co se nepovedlo v předchozích třiceti kolech, je velmi těžké," prohlásil Clemente po prohře v Málaze.

Sporting je známý velkou podporou fanoušků, kteří jsou považováni za jedny v nejlepších ve Španělsku. Budou na stadion El Molinón chodit na druhou ligu jediný rok, nebo se pobyt Sportingu v Segundě prodlouží?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace