Stadion Ciutat de València slaví 50 let, Levante 110

Ciutat de València (© marca.es)

Velká veselka se chystá v Levante, a to při příležitosti 50 let od otevření stadionu Ciutat de València a 110 let od založení klubu.

"Ve Valencii není příliš organizací, které by oslavily 110 let. Je to velká čest a hrdost, že jsme došli až sem. Tomuto klubu nikdo nic nedaroval ani neulehčil," uvedl prezident Levante Quico Catalán. Granotes prožívají nejúspěšnější období v historii, když osm z devíti posledních sezón strávili v nejvyšší soutěži.

Levante UD, které bylo založeno v roce 1909 pod názvem Levante FC, chystá k oběma výročím výstavu, která bude shrnovat dlouhé dějiny valencijského celku. Klub zároveň dokázal vypátrat nové argumenty ohledně triumfu v Copě z roku 1937 (tehdy pod názvem Copa de la República) a předloží je Španělskému fotbalovému svazu (RFEF) v naději, že uzná trofej jako oficiální. Jde o jediný získaný pohár v historii Levante.

Právě na dnešní den - 9. září - připadá padesátileté výročí stadionu Ciutat. Ve stejný den roku 1969 ho pokřtil přátelský zápas proti Valencii, tehdy se ještě jmenoval Estadio Antonio Román. Později nesl název Nou Estadi. Až od roku 1999 je známý jako Ciutat de València.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace