Standardní situace jsou velkou zbraní Getafe. Už z nich dalo 11 gólů

Alexis Ruano zakončuje standardní situaci (© marca.es)

Luis García klade velký důraz na útočné standardní situace. A odměnou je kouči Getafe fakt, že Madriďané jsou v tomto ohledu nejlepším týmem letošní Primery.

Azulones dali z akcí začínajících balónem v klidu už jedenáct branek, což je nejvíce v soutěži. "Zápasy se vyhrávají i díky standardním situacím, proto je potřeba je neustále vylepšovat a trénovat, ne je upozaďovat," prohlásil Luis García.

"Máme v týmu několik specialistů na standardní situace, ať už jde o rohové kopy nebo volné přímý kopy. A to samozřejmě pomáhá," dodává Diego Castro. Getafe má určené tři fotbalisty, kteří posílají míč do hry, a to v pořadí Pedro León, Abdel Barrada a Adrián Colunga.

Nejvíce se daří Pedru Leónovi, jenž díky standardním situacím nasbíral už pět gólových asistencí. Rodák z Muly před každou rozehrávkou dá spoluhráčům signál, jakou nacvičenou akcí zvolí. Prohrábnutí vlasů, letmý dotek rohového praporku, povytažení štulpen, zvednutí nohy či ruky. Každý z hráčů Getafe ví, co dané gesto znamená.

Nejčastějším zakončovatelem je stoper Alexis Ruano. Ten dal po rohových kopech už tři góly, což je společně se San Josém z Athleticu nejvíce v lize. "Takové číslo není pro obránce špatné. Proti Zaragoze mi navíc další gól neuznali a doteď nevím proč. Věřím, že se ještě dvě tři branky přidám," uvedl Alexis.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace