Stane se Bellingham nejdražším podpisem historie Realu Madrid?

Jude Bellingham v reprezentačním dresu

Jude Bellingham je dlouhodobě v hledáčku španělského mistra a má tendenci stát se po konci současné sezóny jednou z nejvyhledávanějších hvězd na přestupovém trhu. Borussie pravděpodobně uzavře největší obchod své historie a v případě, že hráč zamíří do Madridu, i pro Real to bude historický přestup.

Borussie Dortmund je známá svou líhní talentovaných hráčů a precizní práci agentů. Stejně jako se loni v létě skloňovalo jméno Erlinga Haalanda, na konci probíhající sezóny se budou kluby ucházet o služby Jude Bellinghama.

Poslední obchody německého klubu byly v řádek desítek milionů eur. Dembelé stál Barcelonu 120 milionů eur, Sancho odešel do Manchesteru United za 90 milionů eur, Pulišiče zakoupila Chelsea za 64 milionů eur, do Arsenalu přestupoval Aubameyang za 64 milionů eur a naposledy loni v létě Borussie uzavřela přestup Haalanda do Manchesteru City za 60 milionů eur.  

Nyní je na řadě Jude Bellingham, devatenáctiletý anglický záložník, kterého má v hledáčku Real Madrid. Vedení německého klubu má nadstandardní vztahy s hráčovým otcem a agentem, a obě strany se již domluvily na společné schůzce, kde budou probírány podmínky hráčova odchodu.

Vše by mělo proběhnout během zimního soustředění klubu ve španělské Marbelle, kde bude Dortmund trávit druhý lednový týden. Důvodem schůzky je Bellighamovo přání odejít z německé fotbalové ligy na konci letošní sezóny. Podobně jako norský útočník Erling Haaland, ani Jude Bellingham nemá ve smlouvě výstupní doložku, ale zájemci vědí, s jakou částkou musí přijít, aby byla Borussie ochotna jednat.

Německý klub, který s hráčem v roce 2020 podepsal smlouvu a za přestup zaplatil Birminghamu 25 milionů eur, bude chtít inkasovat nyní čtyřnásobek. Fixní částka je stanovena na 100 milionech eur a dalších 40 milionů eur v bonusech se bude odvíjet od Bellinghamových úspěchů. To znamená, že by anglický záložník mohl přestoupit do Realu Madrid za téměř totožných podmínek, za kterých přišel Dembele do Barcelony.

Jude Bellingham by se ale, v případě úspěšného dokončení transferu, stal nejdražších přestupem v historii Realu Madrid. Španělský klub v minulosti největší sumy vyplatil za Haazarda, který stál 115 milionů eur, a za Balea, jenž Madrid vyšel na 100 milionů eur.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace