Stane se Kessié klíčem k podpisu Messiho a Gundogana?

Franck Kessie v dresu Barcelony

Reprezentační ofenzivní záložník Pobřeží Slonoviny, Franck Kessié, je považován za jednoho z hráčů, který by v létě mohl opustit týmovou šatnu Barcelony. Navzdory tomu, že je v katalánském klubu teprve svou první sezónu a trenéra svými výkony nezklamal, mohl by uvolnit místo pro dvojici Gundogan a Messi.

Do Barcelony přišel bývalý hráč AC Milán na volný přestup loni v létě a od té doby se jeho cena mírně zvýšila. V případě jeho prodeje na konci sezóny Barcelona očekává, že by mohla inkasovat přibližně 25- 30 milionů eur, což je při nulové investici skvělá zpráva. Franck Kessie od svého příchodu trenéra Xaviho svými výkony nijak nezklamal, ale mohl by se stát další obětí takzvaného finančního fairplay.

 

Barcelona si nadále pohrává s myšlenkou, že by do klubu mohla přivést dvojici hráčů, Ilkaye Gundogana z Manchesteru City a Lionela Messiho z PSG. Aby ale dostála přísným pravidlům fairplay a sama se nedostala do šachu, nezbývá jí nic jiného, než uvolnit místo v sestavě a afrického záložníka poslat na přestupovou listinu. Veterán Premier League, turecký záložník Ilkay Gundogan, v pohárovém utkání Ligy mistrů dokázal, že stále patří mezi světovou špičku a i přes svůj pokročilý věk bude mít Barceloně co nabídnout. V dresu Blaugranas by mohl předávat své bohaté zkušeností mladým puškám Gavimu s Pedrim, což je hlavní důvod, proč se Barcelona s hráčem dohodla na dvouleté smlouvě s ročním platem 12 milionů eur. Nyní nezbývá, než najít potřebné finance na uskutečnění letního přestupu.

Je třeba připomenout, že Kessie přišel jako volný hráč a vyvolávací cena bude začínat na 25 milionech eur, katalánský klub ale očekává, že z přestupu hráče utrží ještě více. Což je pro Barcelonu velmi dobrá zpráva, protože pokud existuje něco, co může zbrzdit návrat Lionela Messiho do klubu, pak jsou to obrovské finanční problémy Barcy. Prodej Kessieho by mohl být prvním tahem nové strategie, jak nahromadit příjmy z prodejů hráčů, aby bylo možné zaplatit i za příchod největší hvězdy historie klubu

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace