Start ligy ohrožen, fotbalisté jdou do stávky

Luis Rubiales (© marca.es)

Nový ročník Primery a Segundy možná začne se zpožděním, fotbalisté jdou do stávky.

Dnes to oznámil Luis Rubiales, prezident AFE (Asociace španělských fotbalistů), jehož na tiskovou konferenci doprovodilo 110 hráčů, mezi kterými byli například Iker Casillas nebo Carles Puyol.

"Spojili jsme se a řekli si, že to už stačí. Všichni hráči Primery a Segundy jednotně učinili toto rozhodnutí, za kterým si stojí. V prvním a druhém kole Primery a Segundy budeme stávkovat," uvedl Rubiales.

Obě soutěže měly začít během víkendu 20. a 21. srpna, finanční potíže klubů a zpožděné výplaty, kvůli kterým hráči stávkují, ale možná plánovaný program naruší.

"Je to politováníhodná situace. Od hráčů se více žádat nemůže. Nechceme více peněz, chceme pouze to, aby se dodržovaly smlouvy a fotbalisté se dočkali stejného přístupu ve všech klubech. Liga nezačne, dokud se nedočkáme kolektivní dohody. Jsme otevřeni dalším jednáním, horký brambor je teď ale v rukou LFP," dodal Rubiales.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace