Stávku hráčů se odvrátit nepodařilo

Záběr z dnešního jednání (© marca.es)

Dnešní jednání mezi AFE (Asociace španělských fotbalistů) a LFP (Liga profesionálního fotbalu) žádný pokrok nepřinesla, stále tak platí, že hráči chtějí v prvních dvou kolech Primery a Segundy stávkovat.

Důvodem sporu je kolektivní smlouva. Prezident AFE Luis Rubiales požaduje po vedení ligy větší záruky v případě, že fotbalisté nedostanou včas výplatu. LFP nabízí pokrytí roční mzdy maximálně do výše 250 tisíc eur pro hráče Primery a 120 tisíc eur pro fotbalisty druhé nejvyšší soutěže.

Prezidenta LFP José Luis Astiazarán stávka rozzlobila: "Oni chtějí vše, nebo nic, ale my více nabídnout nemůžeme. V 80 procentech záležitostí jsme za jedno, je nesmyslné, že se kvůli sporům o posledních 20 procent nebude hrát. Víme, že některé kluby hráčům neplatí, ale fotbalisté na rozdíl od jiných alespoň mají práci."

Sedm klubů, které jsou v konkurzním řízení, dluží hráčům mzdy v celkové hodnotě vyšší než 50 milionů eur. Další jednání mezi AFE a LFP je na programu v pátek. I v případě dohody je však kvůli nedostatku času v podstatě nemožné, aby se první kolo Primery a Segundy odehrálo v původním termínu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace