Štědřejší verze CR7

Cristiano Ronaldo (© as.com)

V minulé sezóně nastřílel Cristiano Ronaldo čtyřicet branek a včera mu za tenhle husarský kousek madridský deník Marca, ještě předtím než CR7 odletěl na soustředění portugalské reprezentace, udělil tradiční trofej s názvem Pichichi. „Nic není nemožné. Doufám, že tuhle cifru pokořím“, prohlásil. V právě probíhajícím ročníku má na pažbě prozatím sedm zářezů, což by podle mých skromných kupeckých počtů při nasazeném tempu vedlo k novému rekordu. Nicméně v nedělním zápase na Cornellà-El Prat opouštěl fotbalovou arénu bez navýšení svého osobního konta. Na druhou stranu ukázal fanouškům, že i jájínek za jakého je Cristiano považován dokáže být občas na hřišti štědrý jako ježíšek.

Portugalec nabídl svým spoluhráčům proti Espanyolu hned 48 přihrávek, čož je jeho nejvyšší číslo v tomto ohledu během rozehrané sezóny 2011-12 (do té doby v pěti odehraných kolech měl průměr 40). A hned dvě byly gólové. Pro Higuaína a Callejóna. Cristiano věděl, že Callejón se vrací na místo, které bylo až do léta jeho domovem a Higuaín si znovu začal užívat fotbalu, když poprvé po zranění zad nastoupil na celých devadesát minut. Ronaldo opustil svoji tradiční horlivost, s jakou se snaží pokořit soupeřova brankáře a místo rozjezdu se sklopenou hlavou, kdy se zastaví až v brance, ji tentokrát jednoduše zvedl. Obě brankové situace, na kterých se podílel, byly typické brejkové akce, které CR většinou zakončí brankou. Higuaínově gólu předcházel precizní pas z pravé strany a před Callejónovou trefou narýsoval Cristiano svůj charakteristický raketový průnik ze středu pole a v blízkosti brankáře naznačil střelu. Ale nevystřelil. Jindy by svým projektilem roztrhl síť. Tentokrát ne. Zasekl a naservíroval Callejónovi, který byl na place nějakých pět minut, jenž nabíhal zezadu. 

„Je to součást mojí práce“, sdělil včera Cristiano, když byl dotázán na svoji štědrost. „Moji spoluhráči mi nahrávají a já jim také nahrávám. Je třeba udělat to nejlepší pro tým“, vysvětlil. Je to hodně neobvyklé vidět někoho tak soutěživého, jemuž Messi vyfoukl poslední dva Zlaté míče, předvádět podobné věci. Snad jen samotný Cristiaano tím překvapen není. V letošní lize už má připsané tři gólové přihrávky, což je celá třetina z loňského záznamu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace