Stoichkov: Riquelme v Barceloně neuspěl kvůli imbecilovi Van Gaalovi

Riquelme a Van Gaal (© marca.es)

Hristo Stoichkov rád komentuje minulé i současné dění v Barceloně, tentokrát bulharská legenda promluvila o angažmá Juana Romána Riquelmeho.

Argentinský záložník prošel Barcelonou mezi roky 2002 až 2005, uspět ale dokázal v Evropě až následně ve Villarrealu. Podle Stoichkova byla chyba v tehdejším trenérovi Barcelony Louisi van Gaalovi, kterého označil za imbecila.

"Proč Riquelme v Barceloně neuspěl? Protože měl za trenéra imbecila, jako je Van Gaal. Je to jasné, ne? Van Gaal udělal dobré věci, což je potřeba uznat, ale kvůli jeho nesmyslům trpělo hodně fotbalistů," řekl dnes 54letý Stoichkov.

"I já jsem pod ním trpěl. Když přišel do šatny, řekl, že je v Barceloně hodně Cruyffismu. Samozřejmě jsem si pomyslel, kde je Cruyff a kde on? Byl mezi nimi velký rozdíl. Riquelme neuspěl kvůli tomu, jak ho Van Gaal na hřišti využíval. Riquelme měl zejména ve Villarrealu fantastickou kariéru, ale i první rok v Barceloně si užíval. A já si užíval jeho gólů, přihrávek, průniků... Ale když chce někdo udělat z grepu jablko, je to nemožné."

Stoichkov na sebe upozornil už nedávno, když prohlásil, že by Barcelona dosáhla stejných úspěchů s Pepem Guardiolou i bez něj.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace