Stoper s povolením útočit. Koundé už je hvězdou ligy

Jules Koundé (© marca.es)

Když Sevilla předloni kupovala Julese Koundého z Bordeaux, možná ani nedoufala, jak rychle se mladý obránce stane špičkou ve svém oboru.

Dvacet milionů eur, jednu z nejvyšších částek ve své historii, neváhali Andalusané za fotbalistu, jenž rád mění účesy a v Seville žije sám poklidným životem, zaplatit. V úvodu angažmá Koundé nepřesvědčoval, postupně se ale novému týmu dokonale přizpůsobil a nyní patří mezi nejlepší obránce v La Lize. Ve třiadvaceti letech.

Kromě precizní práce v defenzivě se Koundé vymyká svými ofenzivními schopnostmi. Obvykle tato role připadá krajním bekům, Koundé má ale od trenéra Lopeteguiho volnou ruku k útočení k jako stoper. A tak často působí v roli rozehrávače hluboko na ofenzivní polovině, nebojí se ani výletů až k velkému vápnu soupeře. Díky své šikovnosti a chladné hlavě se nezbavuje míče zbrkle, zvláště když ví, že mu záda kryje středopolař Fernando.

"Drahý? Přijďte za dva roky," říkal sportovní ředitel Sevilly Monchi novinářům, kteří v létě 2019 zpochyňovali vysokou přestupovou částku. Teď je Koundého hodnota podle uznávaného portálu Transfermarkt 50 milionů eur. Manchester City neuspěl s nabídkou 55 milionů eur, Sevilla trvá na osmdesáti, které jsou zakotveny ve smlouvě jako výkupní klauzule.

Najde se i v těžké koronavirové době zájemce, který vysoké odstupné za Koundého zaplatí?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace