Strůjce argentinského zlata Scaloni na lavičku Španělska? V budoucnu možná

Lionelové Messi a Scaloni (skysports.com)

Lionel Scaloni dovedl Argentinu v čele se svým jmenovcem Lionelem Messim ke zlatému triumfu na mistrovství světa v Kataru, v budoucnosti by se ale mohl objevit i na střídačce španělského národního mančaftu. Prozradil také, jakého hráče Španělska by nejradši viděl v argentinském dresu.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák z argentinského Pujata je sám bývalým fotbalovým záložníkem. "Kdybych se měl k někomu přirovnat se svým tehdejším stylem hry, zvolil bych Rodriga De Paula. On ale hraje mnohem lépe než dříve já," vysekl kouč v rozhovoru pro Mundo Deportivo poklonu svému svěřenci.

Scaloni strávil valnou část své hráčské kariéry ve Španělsku, které považuje za svůj druhý domov. Oblékal tam dres Deportiva La Coruña, Racingu Santander a Mallorky. V rozhovoru přišla řeč i na to, zda by si do budoucna uměl představit trénování španělské reprezentace.

"Proč ne? Španělsko mi toho spoustu dalo a je to můj druhý domov. Vlastně každý Argentinec by mohl toto říct, Španělé nás v mnohém inspirovali. Uvidíme, co přinese budoucnost," prohlásil Scaloni s tím, že se nadále plně koncentruje jen na vedení argentinského národního týmu.

A koho by zvolil, kdyby si mohl vybrat jednoho španělského hráče, aby hrál za Argentinu? "Pokud bych směl zvolit jednoho Španěla, byl by to určitě Pedri," označil Scaloni mladičkého fotbalistu, který je součástí družiny trenéra Xaviho v FC Barcelona.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace