Stuani má kufry připravené

Christian Stuani (©flickr.com)

Očekává, že se jeho budoucnost vyřeší „co možná nejdříve”. Christian Stuani v těchto dnech trénuje v Uruguaji s týmem Danubio, ve kterém fotbalově vyrůstal. Včera útočník, jenž v minulé sezóně střílel góly za Levante, teleonicky pohovořil o své nejbližší budoucnosti s reportérem Punto Radio, kterému sdělil, že jeho největším přáním je znovu obléci dres „granotas”. „Už jsem to nastínil i představitelům Regginy, že nechci hrát v italské Serii B a pochopili mne. Moje přání je jít do Španělska a Levante je priorita, protože tam znám mnoho lidí a fanoušci mě měli rádi. Chci jim tuhle náklonnost nějak vrátit”. Výkony, který předváděl tenhle 24 letý forvard, jenž byl do Levante zapůjčen z Regginy (osm gólů ve třiceti zápasech), se hodně zamlouvaly jak sportovnímu řediteli klubu, Manolo Salvadorovi, tak i tehdejšímu trenérovi Luisi Garcíovi. Stuani o tom moc dobře ví a o to víc ho motivuje bojovat o svůj návrat do Levante. „Vím, že se mnou byli spokojeni a proto mě to tolik táhne zpátky”, prohlásil.

Původním plánem klubu z Orriols bylo znovu projednat s jeho kmenovým klubem (v Reggině má smlouvu do 30.6.2012) opci na přestup ve výši tří milionů eur. Ta byla zahrnuta do kontraktu, na kterém se Reggina a Levante dohodli loni v létě. Nicméně Italové byli během jednání pevní jako skála a rázně zamítli jakoukoliv nižší nabídku, což celou záležitost ohledně dalšího působení Stuaniho v Levante poslalo k šípku. Nyní, po prodeji Felipe Caiceda do Lokomotivu Moskva, azulgranas znovu zkusili obměkčit italské protějšky. Levante chce zvýšit svoji nabídku, nemůže si však dovolit vysolit celé tři miliony. Byť se celá záležitost ještě asi chvíli potáhne a její konec je hodně nejistý, uruguajský fotbalista je plný důvěry. „Obdivuji Levante, protože vyjednávání už trvají dlouhou dobu a byť nedošli ke shodě, jsem plný očekávání, že se během pár dní všechno uzavře”.

Kromě toho Stuani neskrývá jistou nespokojenost se současnou situací, kdy musí trénovat s mužstvem, do kterého nepatří. „Musím to dělat, abych si udržel formu, abych byl připravený pro mužstvo, které mne angažuje. Pro fotbalistu není jednoduché žít v očekávání. Vidíte, že dny ubíhají a přestup se pořád nevyřešil. Jediné, na co myslíte, je moci potrénovat se spoluhráči, se kterými budete sdílet kabinu”, podotkl jihoamerický šutér.

Stuani připustil, že má v záloze jakýsi plán B, který by přišel na řadu ve chvíli, kdyby se přeci jen na Ciutat de Valencia vrátit nemohl. „Samozřejmě že Levante není jediná nabídka, kterou mám. Jestli nakonec nedojde k přestupu, který si přeji, musím se poohlédnout jinde”. Nepříliš konkrétně naznačuje, že má i „další nabídky z jiných klubů Primera División, byť všichni vědí, že můj cíl je nejdřív čekat na Levante”.

V příštích dnech bude vedení klubu tvrdě pracovat na tom, aby se definitivně dotáhl přesun Christiana Stuaniho, nicméně současně Manolo Salvador nevylučuje ani další možnosti posílit útočnou vozbu. Velmi dobrý kredit u zodpovědných činovníků klubu z Valencie má také útočník Realu Valladolid Javi Guerra, na kterého se trošku v posledních týdnech zapomnělo. Tento fotbalista již v Levante působil, když ho sem před dvěma roky pustila na hostování Mallorca a Guerra patřil během postupové sezony mezi hráče základní sestavy. Azulgranas ho chtěli v kádru udržet, ale klub z Baleárských ostrovů, jenž již tehdy vedl Lorenzo Serra Ferrer, zarazil další hostování a raději zvolil cestu zisku nějakých peněz do pokladny za prodej Guerry do Valladolidu. V minulé sezóně se stal hitem Segunda División, když v tabulce střelců skončil s 28 góly na druhém místě. Přesnější mušku měl akorát culé Jonathan Soriano. Javi Guerra by si rád zahrál nejvyšší soutěž a nevadil by mu ani návrat do Levante, jenže v tuto chvíli se to nezdá příliš pravděpodobné, aby Valladolid na tenhle přesun kývl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace