Světový tisk se klaní Barceloně

První stránky deníků (© sport.es)

Suverénní vítězství Barcelony ve finále Ligy mistrů nad Manchesterem United se odrazilo i do titulků novin po celém světě.

"Španělský fotbal zůstává na světovém vrcholu. Manchester United trval deset minut, poté se zápas změnil v exhibici tiqui-taca a Messiho," píše AS pod velkou fotografií vítězů s nápisem "Superbarça".

"Fútbol!... Club Barcelona," přidává se Marca. "Studená sprcha pro Rudé ďábly. Nebeská Barça," dodává madridský deník, který zároveň vyzdvihl gesto Carlese Puyola, jenž přenechal kapitánskou pásku Éricu Abidalovi, který tak zvednul pohár jako první.

"Mistři! Čtvrtá Liga mistrů pro pro Barçu, nejlepší tým světa. Barcelona porazila ve Wembley Manchester United díky další fotbalové exhibici, která se zapíše do historie," zněl popisek katalánského El Mundo Deportivo, který se finále věnoval na 43 stranách.

Anglická média přijala výhru Barcelony jako zaslouženou. "Král Lionel", "Mesiáš", "Messi, kouzelník", "Nejlepší hráč světa", byly titulky, které oslavovaly Lionela Messiho, jenž pomohl k triumfu Katalánců 3-1 jedním gólem. Týmový výkon Barcelony pak ohodnotily nadpisy "Prostě nejlepší", "Tým snů zničil United" nebo "Bravo, Barcelono".

Argentinská La Nación píše: "Barcelona, nejlepší tým všech časů. Její velikost je na úrovni šampióna, který přepisuje historii. Barcelona ovlivňuje taktiku každého soupeře a ničí jeho naděje. I když je to Manchester United. Pánové, ve Wembley byla k vidění fotbalová lekce. Ta barcelonská."

"Po takovém zápase máte chuť kleknout před Guardiolou a požádat ho, aby zůstal 25 let jako Ferguson. Ale i Wengerových 15 let by stačilo!" říká ruský Sport-Express. "Barcelona ve Wembley pěla jako Pavarotti a tancovala jako (ruská baletka) Plisétskaya. Nejde hrát lépe, než jako hrála Barcelona ve Wembley."

Německý Bild oslavuje Messiho: "Messi má na trhu hodnotu 100 milionů eur, ale jak jsme viděli, tak jeho skutečná cena je nevyčíslitelná. Barcelona byla jasně lepší a snadno porazila anglického mistra."

"Čtvrtý úder Barcelony, která dobyla Wembley. Ne... celý svět!" dodává internetová stránka Kickeru.

Yediot Aharonot z Izraele komentuje finále: "Někoho může rozčilovat slepý obdiv k Barceloně, který ve Španělsku je, ale po tomto zápase je nemožné neuznat, že jde o skutečný fenomén. Soupeři se mohou jenom modlit, protože Barcelona nedá šanci nikomu, kdo s ní chce hrát otevřenou partii. Světový fotbal je uchvácen partou Pepa Guardioly. Angličané prosili fotbalového boha, aby ukrojil několik minut, protože jim hrozil debakl."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace