Světový tisk velebí vítězství Barcelony nad Realem Madrid

Leo Messi a Cristiano Ronaldo. (© marca.es)

Včerejší hru barcelonské kočky s madridskou myší sledovali pozorně novináři celého světa, kteří se předhánějí v originálnějších titulcích.

Katalánský Sport zdobí velký titulek "Orgasmus na Camp Nou". Marca se přidává: "Příliš Barcelony (... pro tak málo Madridu)." 

"Sladce krásné, Barço", "Messi umlčel Ronalda", "Barcelona zničila Real Madrid fotbalovou exhibicí", "Když vyhraje fotbal...", "Exhibice Xaviho filharmonie". To jsou pouze některé z nadpisů menších španělských médií. 

Italský denník La Gazetta dello Sport píše o "božské Barceloně a poníženém Mourinhovi", Tuttosport zvolil podobný nadpis: "Ponížený Mourinho, Real Madrid KO 5-0." El Corriere dello Sport byl k portugalskému kouči mírnější, mluví o "lekci, kterou mu Barcelona uštědřila".

Se slovy si tradičně vyhráli v Argentině. "Plácnutí ručičkou přes zadnici," deníku Olé využívá španělského ekvivalentu pro českého bůra a přezdívky Barcelony. Olé píše o "historickém tanci, ke kterému Barcelona vyzvala Real Madrid".

V brazilském plátku O Globo se El Clásico na první stránku sice nedostalo, přesto mu je věnován velký prostor. Titulek: "Barcelona přejela Real Madrid 5-0."

Tradičně tvrdí Angličané tentokrát byli k výprasku Bílého baletu shovívaví. The Sun vystačil s "Barcelona 5 - Real Madrid 0", stejně tak The Guardian.

Německý Bild píše o "Galácticos", kteří ale tentokrát hráli za Barcelonu. Řecký Sport24 vtipně prodloužil přezdívku José Mourinha na "Special One, 2, 3, 4, 5!".

Pokud by si na některém místě na světě připadali fotbalisté Realu Madrid jako v ráji, pak by to nepochybně bylo USA. Tamější největší sportovní portály ESPN a Sports Illustrated totiž o výsledku ani více než deset hodin po jeho odehrání neinformují...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace