Systém funguje v Kataru lépe než ve Španělsku, řekl Xavi. V rodné zemi to schytal

Xavi s manželkou (© as.com)

Xavi Hernández promluvil v rozhovoru pro média o životě v Kataru, podle někdejšího záložníka Barcelony funguje v zemi systém lépe než v jeho rodném Španělsku.

"Nežiji v demokratické zemi, ale myslím, že systém tady funguje lépe než ve Španělsku. Budu volit, samozřejmě (ve Španělsku se budou v listopadu konat volby). Chci pro sebe i děti co nejlepší budoucnost, ale bohužel vidím, že Španělsko nefunguje nejlepším způsobem. Tady (v Kataru) máme klid v duši, bezpečnost... Nezamykáme dům, auto můžete nechat nastartované na ulici. Núria (Xaviho manželka) mi dokonce říká, že by pro naše děti bylo lepší, kdybychom zůstali. Obě se tu narodily. V Kataru jsou lidé šťastní, přestože tu není demokratický režim. Jsou s královskou rodinou spokojení, mají její fotky v autech. O občany se stará," nechal se slyšet současný trenér klubu Al-Sadd.

Slova 39letého Xaviho vzbudila ve Španělsku vlnu kritiky, politik Albert Rivera na ně odpověděl: "Obdivoval jsem Xaviho jako fotbalistu, ale s jeho slovy nemohu více nesouhlasit. Nejlepší důkaz, že ve Španělsku platí demokracie a v Kataru diktatura, je, že může říci takovou hloupost o Španělsku, přičemž Katar si nedovolí kritizovat."

Přidal se také televizní moderátor a komik Dani Mateo: "V Kataru nemohou ženy libovolně cestovat, domácí násilí není trestné, a pokud je vdaná žena znásilněna a oznámí to, může být souzena za cizoložství. Až na tento malý detail, na který Xavi zapomněl, funguje systém v Kataru lépe než ve Španělsku. Tedy pokud nepatříte d LGBT komunity, protože homosexuál může být v Kataru odsouzen až na tři roky vězení, a když je muslim, tak k trestu smrti. Podobné je to s imigranty pracujícími na stavbě. Vláda jim kdykoliv může přestat platit, zabavit jim pas a donutit je pracovat bez přestání mnoho dnů. Takže pokud nejste žena, homosexuál nebo imigrant, systém funguje v Kataru překrásně."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace