Tebas chce skoncovat s portálem Rojadirecta

Logo portálu Rojadirecta

Začíná bitva proti pirátství a proti "všemu zdarma". Alespoň to tak vyplývá ze slov prezidenta LFP Javiera Tebase, jenž byl hodně kategorický ke skutečnosti, že internetové portály Rojadirecta a další mohou beztrestně fungovat, což považuje za krádež na klubech.

"Už bylo dost pirátství a portálu Rojadirecta", rozohnil se šéf LFP a hned pokračoval: "Je to krádež, okrádají kluby. Práva jsou naše, postoupily jsme je, aby se využívala. Komunikační média by k tomu měla být citlivá, přístup na Rojadirecta se zvedl o 1000 procent", ujistil. Ve stejné tónině pokračoval i nadále a poznamenal, že problém má svůj základ v malé poctivosti a uvědomělosti společnosti. "Musí to skončit, žádali jsme legislativu, ale chybí obeznámení společnosti. Jsme země, kde je nejrozšířenější pirátství na internetu. Jestliže se chceme poměřovat s ostatními soutěžemi, musíme s tímto skončit. Ztráta fanoušků na stadiónech není kvůli času začátků utkání, je to kvůli pirátství", namítá Tebas.


Názor pana Tebase na čím dál tím prázdnější triubuny nicméně není rozhodně sdílen sdružením AFEPE - sdružením fanklubů, které uspořádalo anketu ve svých řadách a jejíž výsledky hovoří o něčem jiném. Hned 73,4% členů namítá, že klesající návštěvnost na stadionech je zapříčiněna vysokou cenou vstupenek, 9,4% je přesvědčena o tom, že to je důsledek časů začátků zápasů a 6% to přičítá ekonomické krizi.


Cena lístků se zdá být hlavní překážkou pro diváky, kteří ve dvou ze třech případů uvádí, že by nedali za lístky víc jak dvacet euro. Velký prostor v řeči Javiera Tebase dostalo i utkání, které se ve Španělsku vysílá "grátis". Tebas slibuje, že s tím skoncuje. "Je třeba definitivně odstranit utkání zdarma, v žádné jiné civilizované zemi to takhle není, jelikož to představuje velmi podstatný zdroj financí. Takhle to nejde jestli se chceme srovnávat s Premier League, tam mají pouze placenou televizi".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace