Tebas rezignoval, aby uspíšil volbu nového prezidenta La Ligy. Bude znovu kandidovat

Javier Tebas (© marca.es)

Javier Tebas včera večer na svém twitterovém účtu uvedl, že s okamžitou platností rezignuje na post prezidenta La Ligy.

"K dnešnímu dni 2. prosince v 21 hodin jsem se rozhodl rezignovat na post prezidenta, aby mohl začít proces nové volby, ve které se chystám kandidovat," stálo v Tebasově prohlášení, které následně potvrdila i soutěž na oficiálním webu.

Tebas vysvětlil, že se postu vzdal z důvodu, aby uspíšil volbu nového prezidenta La Ligy. Ta měla proběhnout v říjnu 2020, podle Tebase by v takovém případě neměl jeho nástupce dostatek času k rozhodnutím v několika důležitých oblastech. Mezi nimi jsou televizní práva či dohoda s vládou. Podle Tebase vše povede k větší stabilitě.

Sedmapadesátiletý Tebas stojí v čele La Ligy od roku 2013 a soutěž pod jeho vedením po ekonomické stránce každým rokem vzkvétá. O Tebasovy služby se zajímala italská Serie A i anglická Premier League, on sám však věří, že si znovuzvolením zajistí mandát na další čtyři roky ve Španělsku.

Nového prezidenta La Ligy bude volit pětice členů - dve nejstarší a jeden nejmladší klub Primery a nejstarší a nejmladší klub, který působí v Segundě. Tyto podmínky splňují Athletic, Barcelona, Getafe, Sporting a Extremadura. Komise začne pracovat 4. prosince.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace