Teď anebo nikdy: Hazardova poslední šance

Eden Hazard v utkání proti Celticu Glasgow

Zranění týmového spoluhráče Karima Benzemy je pro belgického útočníka doslova darem z nebes. Edin Hazard dokonale využil zranění hvězdy Bílého baletu a po brance a asistenci v utkání proti Celticu, chce přesvědčit trenéra o tom, že letošní sezóna v dresu Realu bude odlišná.

Nucená pauza Karima Benzemy otevřela Hazardovi přímo vrata do základní sestavy poté, co belgický útočník v průběhu předchozích let kvůli opakujícím se zranění musel vynechat 43 všech utkání. Nyní, po třech neúspěšných sezónách v dresu Realu Madrid, má perfektní šanci na to, aby se předvedl. Po zranění Karima Benzemy neměl Carlo Ancelotti příliš mnoho alternativ a tak na jeho místo nominoval Edena Hazarda.

Belgického útočníka v předchozích letech provázela zranění, od svého příchodu v sezóně 2019/20 vynechal 71 ze 165 utkání a do zraněného kotníku mu byla voperována titanová destička, která ještě více zkomplikovala situaci a nedovolovala hráči optimální pohyb. Na konci loňské sezóny si ji nakonec nechal vyoperovat a v průběhu oslav ligového titulu slíbil fanouškům Bílého baletu, že do toho dá v příštím ročníku všechno.

Ani maximální úsilí v tréninku a ideální fyzická kondice ale hráče nedovedla do základní sestavy, kde kraluje Karim Benzema. Belgický útočník v letošní sezóně v základu ještě nenastoupil, protože trenér Ancelotti k němu měl neustále další a další výhrady. Zranění Benzemy mu ale umožnilo odehrát více než 60 minut v utkání Ligy mistrů v Glasgow, které korunoval brankou a přihrávkou, ale zejména přesvědčivým výkonem.

Ani tak ale není důvod k přílišnému nadšení. Hazard dostává šanci pouze proto, že Ancelotti po Benzemově zranění nemá příliš na výběr. Útok je nejméně posílenou řadou Los Blancos, možná proto, že vedení klubu věří v Hazardovo obrození a stane se opět hráčem, za něhož neváhal klub zaplatit 116 milionů eur. Gareth Bale odešel, s Lukou Jovičem Real ukončil smlouvu, Moyorala klub prodal a Latasa odešel na hostování. Zbývá už jen Mariano, se kterým se ale pro jeho velmi nevýrazné výkony vůbec nepočítá.

Teď anebo nikdy. Na Hazarda čekají dva zápasy, které prověří jeho psychiku i chuť střílet branky. Pokud se mu bude dařit a proti Mallorce a Lipsku bude rozdílovým hráčem, mohl by si Hazard vysloužt základní sestavu také v derby. Real Madrid ho potřebuje v prvotřídní formě, zatím se v souvislosti s jeho jménem hromadí jen zklamání.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace