Temné stránky fotbalu? Podle Rodriga zranění a ztráta soukromí

Rodrigo (© marca.es)

Rodrigo Moreno Machado prožívá po několika průměrných sezónách skvělý ročník, výkony v něm ho vynesly až do národního týmu Španělska. Útočník Valencie ale poznal i horší stránky fotbalu.

Mezi ně počítá 26letý útočník kromě zranění i ztrátu soukromí: "Fotbal má hodně temných stránek, které lidé nevidí. Vnímají jen to hezké, což mi přijde normální. Musíte být silný, abyste vše překonal. Prodělal jsem dvě složitá zranění, což nebylo snadné, ale už je to za mnou. Další věcí je ztráta soukromí. Chtěl bych jít po ulici, aniž by mě někdo poznal. Ne snad že bych byl jako Messi, občas se mohu jen tak projít, ale chybí mi v uvozovkách normální život, jaký mají moji přátelé."

"Jsem trochu stydlivý, takže ukazovat soukromý život není můj styl. Ale nemám nic proti tomu, když to někdo dělá. V dnešní době sociálních sítí se tomu nedá úplně vyhnout. I já je využívám, mám je rád a spravuji si je sám. Nevyužívám je často, ale chápu, že je to součástí mé profese. Musíte být opatrný, protože cokoliv řeknete nebo napíšete, bude okamžitě souzeno mnoha lidma. Proto si dávám pozor."

Fotbalista narozený v brazilském Riu je Španělem, daří se mu v reprezentaci i klubu. V posledních deseti zápasech skóroval devětkrát. Přitom v předchozích třech sezónách dal za Valencii celkově jen 18 gólů a v žádné z nich více než sedm. "Letošní čísla mám dobrá, ale to je odměna za práci celého týmu," říká Rodrigo. "V každém zápase pracujeme na sto procent, jsme tým, což se nakonec odrazí i na individuálních výkonech. Ve fotbale se vše mění velmi rychle, poslední dvě sezóny byly špatné, klub na tom nebyl dobře, nebyli jsme v pohodě. Já prodělal dvě zranění. Naštěstí se vše otočilo. K fotbalu patří dobré i špatné chvíle, to poznal každý, ale fotbal hrát nezapomenete."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace