Tisk se klaní Španělsku: Jako toreador, který se zabitím býka nespěchá

Španělé smetli Uruguay (© as.com)

Způsob, jakým Španělsko v prvním utkání Poháru FIFA porazilo Uruguay, se stal terčem velkého obdivu jihoamerických médií.

Výsledek 2-1 sice vypadá, že utkání nebylo jednostranné, ale opak je pravdou. To zdůrazňuje uruguayská Noticia: "Uruguay proti Španělsku trpěla, probudila se až v závěru. Výsledek 2-1 ani zdaleka nereflektuje průběh. Mistři světa hráli s Celestes bago."

Přestože hodně brazilských fanoušků přímo na stadionu odpovídalo na dlouhé kombinace Del Bosqueho výběru bučením a pískotem, tamější média hra, kterou se La Roja prezentovala, nadchla.

Globoesporte ji popsal následovně: "Vše při starém. Zosobnění hry Španělska v novém miléniu bylo vystavené na stadionu Arena de Pernambuco. Výhra nad Uruguayí ukázala, že La Furia je ve skvělé kondici. Velké ofenzivní schopnosti, šikovnost při přihrávkách, okamžité postavení do formace po ztrátě míče a solidní obrana."

"Tyhle Španělé jsou skandální," zanalyzoval střetnutí brazilský novinář Luiz Ceará. Další titulky zněl: "Nikdo nehraje jako Španělsko." 

"Vyhraje kdy chce a jak chce bez toho, aby se vzdalo toho, na co už většina světa zapomněla," pokračují média. UOL Esporte přirovnal La Roju k býčím zápasům: "Španělsko je jako toreador, který se zabitím býka nespěchá."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace