Torres druhý. Atlético se upíná k mladé naději

Óliver Torres (© as.com)

V roce 2001 se tehdy 17letý Fernando Torres stal prakticky ze dne na den miláčkem fanoušků Atlética. Nyní příznivci Madriďanů vkládají naděje do jeho jmenovce Ólivera.

El Niño se objevil v době, kdy Atlético prožívalo jednu z nejhorší etap v klubové historii, aby dal lidem milujícím červenobílý dres novou vlnu radosti. V lize odehrál 174 utkání a nastřílel 75 branek, po šesti letech pak přestoupil do Liverpoolu.

Teď vstupuje na scénu Óliver Torres, jehož jméno začíná fotbalový svět znát rovněž ve chvíli, kdy mu je 17 let. Před několika dny triumfoval se Španělskem na mistrovství Evropy hráčů do 19 let. Stejně jako ve své době Fernando. Na kontě má i triumf v páté skupině mládežnické ligy, kterou Atlético ovládlo před Rayem Vallecanem a Realem Madrid.

Atlético ví, že má v Óliverovi možná budoucí klenot, proto si ho pojistilo do roku 2017. Ani to nebrání anglickým týmům, aby o mladého záložníka usilovaly. Zejména londýnská Chelsea. Óscar Mena, trenér mládeže, vyčítal Óliverovi slabší fyzickou kondici, ale i na tom zapracoval. A odměna je sladká. Na konci loňské sezóny byl proti Betisu poprvé nominován Cholem Simeonem.

Debutu, byť zatím neoficiálního, se dočkal v letošní přípravě proti celku Gimnástica Segoviana. Chola uchvátila jeho technická vytříbenost a plánuje jej krok po kroku zapojovat do prvního mužstva. Óliver zaujal. V červenobílé části hlavního města všichni věří, že po letech opět najdou svého Torrese...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace