Trenér Chelsea potvrdil přestup Marcose Alonsa do Barcelony

Marcos Alonso je další posilou Barcelony

Německý trené londýnského klubu potvrdil, že levý obránce Chelsea, Španěl Marcos Alonso, již s týmem netrénuje a připravuje se na přestup do Barcelony. Kluby samotné jsou na přestupu již dohodnuty a čeká se pouze na uvolnění prostředků ze strany katalánského týmu.

Přestup Marcose Alonsa do Barcelony je otázkou několika málo dní, potvrdil to na poslední tiskové konferenci také trenér Chelsea, Thomas Tuchel, který dodal, že španělský obránce již s londýnským týmem ani netrénuje.

Levý obránce je s Barcelonou již několik týdnů dohodnut na podmínkách přestupu a dvouleté smlouvě s opcí na prodloužení o další rok. Dohoda s Chelsea, jeho současným klubem, je také v podstatě dotažena do nejmenších detailů. Barcelona za obránce anglickému klubu zaplatí přibližné 10 milionů eur.

Čeká se tedy jen na pokyn ze strany Barcelony. Ta musí dotáhnout do konce registraci hráče Marcose Alonsa a zejména prodej Frenkieho de Jonga. Barcelona a Chelsea mají v letním přestupovém okně velmi zvláštní, doslova soupeřivý vztah. Na straně jedné se Chelsea snažila podepsat Raphinhu, Lewandowského a Koundého, kteří nakonec podepsali smlouvy v Barceloně, a Barceloně se naopak povedlo z Chelsea odlákat Andrease Christensena. Na straně druhé se oba kluby před několika dny dohodly na částce za přestup Frenkieho de Jonga.

Nizozemský záložník je zcela zřejmě klíčovým hráčem celého sledu dalších událostí a klíčem k restrukturalizaci platového stropu, kterou tým pod vedeném Joana Laporty provádí, ale nechce z klubu odejít. Barcelona tak nadále zůstává v začarovaném kruhu a nedokáže registrovat ani již dříve zakoupené fotbalisty.

Posledním hráčem, který letos v létě oba kluby spojuje, tak zůstává Marcos Alonso. Jednatřicetiletý levý obránce je v hledáčku Barcy a stvrzení jeho přestupu se připravuje již několik týdnů. A to natolik, že Chelsea již hráče ani nenechává s týmem trénovat. Pokud by i tak ještě někdo zůstával na pochybách, všechny rozptýlil trenér Thomas Tuchel. „Marcos Alonso s námi netrénuje, protože čeká na dokončení svého přestupu. S Barcelonou jsme na všem domluveni už týden a nyní čekáme, až to klub oficiálně potvrdí.“ Marcos Alonso se tak brzy stane šestou posilou katalánského klubu pro sezónu 2022/23.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace