Trenér Juan Carlos Unzué onemocněl ALS

Juan Carlos Unzué (© marca.es)

S velmi smutnou zprávou dnes vystoupil na tiskové konferenci trenér Juan Carlos Unzué.

Třiapadesátiletý bývalý brankář a naposledy lodivod Girony uvedl, že trpí ALS (amyotrofickou laterální sklerózou), která způsobuje degeneraci buněk centrální nervové soustavy. Mozek přestává ovládat svaly a člověk je postupně zcela paralyzován.

"Chci veřejně objasnit svůj zdravotní stav. V únoru byla potvrzena diagnóza, kterou jsem měl už od minulého léta. Trpím amyotrofickou laterální sklerózou, více známou jako ALS. Nejde vyléčit, jen léky zpomalit, dávají mi čtyři roky života," prohlásil Unzué. "Druhým důvodem, proč vše zveřejňuji, je, abych na ALS v naší zemi upozornil. Nebudu teď nikoho trénovat, upsal jsem se odhodlanému týmu - tomu s pacienty s ALS. Budu mít hodně spoluhráčů, je nás okolo 4 000, na tomto přestupovém trhu je však bohužel hodně pohybů..."

"Mohu vás ujistit, že to snáším dobře. Cítím se privilegovaný, že jsem mohl žít život, jaký jsem žil. Nyní budu bojovat s ALS. Může to potkat každého."

Juan Carlos Unzué strávil jako hráč nejvíce času v Seville, působil rovněž v Osasuně, Barceloně, Tenerife, Oviedu a Osasuně. Jako kouč vedl Numancii, Racing, Celtu a Gironu, v letech 2014 až 2017 pracoval jako asistent trenéra v Barceloně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace