Trenér musí plnit Limovy instrukce, pokud ne, ví, kde jsou dveře, řekl prezident Valencie Murthy

Albert Celades a Anil Murthy (© marca.es)

Hodně pozornosti na sebe strhl prezident Valencie Anil Murthy, když v rozhovoru pro anglický The Athletic promluvil o nárocích na trenérskou pozici v klubu z Mestally.

"Chceme trenéra, který bude sázet na odchovance a nebude se je bát stavět do zápasů. Chceme, aby takový trenér řekl: 'Nejsem víc než funkcionář, nejsem hvězda, těmi jsou hráči a já na ně budu sázet, protože jestli jsem ve Valencii, tak proto, abych jako funkcionář plnil instrukce majitele klubu.'" uvedl Murthy.

Právě neshody s majitelem klubu Peterem Limem stály za nečekaným odvoláním Marcelina Garcíi Torala před několika měsíci. "Pokud se trenér našimi pokyny řídit nebude, tak ví, kde jsou dveře. Mohu vás ujistit, že na místo trenéra Valencie čeká tisíc dalších trenérů. Pokud se budete řídit instrukcemi Lima, můžete tady zůstat navěky. Ale pokud se začnete odkloňovat od politiky klubu, můžete být odvolán den poté, co vyhrajete Ligu mistrů," pokračoval Murthy. "Vedeme klub a jeho vlastník ví, co chce. Musíme mít odvahu to říci každému bez ohledu na to, jaké má výsledku nebo jak je ve městě oblíbený. Pokud fotbalista bude veřejně kritizovat klub nebo majitele, ozveme se. Je pravdou, že hráči se postavili za Marcelina, ale musí být jasné, že někdo za tento klub zaplatil 200 milionů liber a má určitou představu, která se vzhledem k růstu Valencie ukazuje jako správná."

Murthy následně svá slova mírnil, podle něj vzbudila zbytečný rozruch i kvůli nepřesnému překladu španělských novinářů, proti čemuž se však tisk ohradil.

Marcelinův nástupce Albert Celades uvedl, že se ve funkci cítí dobře: "Cítím se respektovaný, chovají se ke mně dobře. Cítím podporu, pracuji nezávisle, nikdo mi nic neřekl. Tak to je. Prezident svá slova vysvětlil."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace