Trenér Sevilly Julen Lopetegui se stal novým rekordmanem klubu

Julen Lopetegui

Vítězstvím na domácí půdě proti Granadě dosáhl Julen Lopetegui a jeho svěřenci na metu 60 bodů v Primera División, což se jim společně povedlo již třetí rok za sebou. Jedná se tak o nový rekord v historii klubu.

Sevilla si ve španělské nejvyšší soutěži neprocházela vydařeným obdobím. Poslední vítězství zde zaznamenal tým z Andalusie 27. února doma proti Betisu. Od té doby se jim podařilo získat pouze tři body ze čtyř zápasů, což pomohlo rozjeté Barceloně, aby se na svého konkurenta o druhé místo v tabulce dotáhla.

Vítězství 4:2 nad Granadou jednak pomohlo Seville zůstat v tomto boji a taky znamenalo, že kouči Lopeteguimu se povedlo již ve třetí sezóně za sebou získat 60 bodů.

Toto se v celé historii klubu povedlo pouze 12 krát a baskický trenér je v tomto ohledu rekordmanem, jelikož před ním trénující, Juande Ramos a legenda klubu Unai Emery, zvládli tento počin uskutečnit „pouze" dva roky po sobě. 

Podle statistik je Lopetegui již jedním z nejúspěšnějších trenérů Sevilly v historii. To dokazuje i fakt, že 60 bodů v této fázi soutěže měla Sevilla na svém kontě v historii pouze čtyřikrát a z toho dvakrát tomu tak bylo právě v posledních dvou sezónách pod Lopeteguim.

Po většinu probíhajícího ročníku Primera División byla Sevilla nejbližším konkurentem aspiranta na titul, kterým je Real Madrid. V posledních dvou sezónách se Lopeteguimu podařilo zajistit týmu místo v Lize mistrů a momentálně se s ním nachází v nejlepší čtyřce nejvyšší španělské soutěže.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace