Trenér Xavi Neymara v Barceloně vítat nebude

Neymar v dresu PSG

Kapitán brazilského reprezentačního týmu je přesvědčen, že nastal čas k návratu do Barcelony, a pokud by záleželo pouze na něm, už zítra by stál na hřišti v dresu azulgrana. O případném návratu útočníka PSG na Nou Camp ale rozhodují jiní a zdá se, že o výhodnosti takového obchodu příliš přesvědčeni nejsou. A trenér Xavi se dokonce obává, že by mu Neymar narušil harmonii v týmu.

Kdyby záleželo pouze na Neymarovi, hájil by již zítra barvy Barcelony, natolik je odhodlaný vrátit se zpět do Katalánska. Není to ostatně poprvé od roku 2017, co Neymar bere zpět své rozhodnutí odejít a naznačuje, že by se rád vrátil do Barcelony. To byl ostatně jeden z argumentů, kterými se trenér Xavi Hernandez snažil přesvědčit Dembélého, aby nedocházel do PSG. „Podívej, co se tam stalo Neymarovi.“

Víme tedy, co si myslí a přeje Neymar, podívejme se ale na to, co si o jeho návratu myslí Barcelona. Tady už se názory rozcházejí, i když v poslední době je velmi těžké najít shodu i uvnitř jednotlivých klubů. To ovšem nebrání tomu, aby kluby obchodovaly na trhu, a pokud jde o samotného Neymara, Xavi jeho návratu nikdy nakloněn nebyl.

Nejde ani tak o sportovní stránku, která je nezpochybnitelná, jako o chování mimo hřiště. Xavi se snažil vybudovat vyrovnaný tým a nechtěl by tuto křehkou harmonii narušit s příchodem Neymara. Z fotbalového hlediska je Neymar pro Barcelonu pořád žádaným zbožím, i když pokud se bavíme o výkonech, trenér Xavi je přesvědčen, že mu Bernardo Silva dokáže nabídnout mnohem více.

Na druhou stranu je Neymar i nadále velkým lákadlem pro reklamu, představuje značku sám o sobě a Barcelona někoho takového ve svém týmu neměla od odchodu Messiho. Z PSG dozajista Neymar odejde. Do konce smlouvy mu zbývají ještě dva roky a tak se s ním klub chce dohodnout po dobrém. Usiluje proto o ukončení smlouvy, jež by hráči umožnilo odejít do jakéhokoli klubu.

Neymar si ovšem musí ujasnit, že Barcelona už není stejná jako v minulosti. Nemá takovou finanční sílu jako dříve a brazilský útočník by musel jít s platem výrazně dolů. Spekuluje se ovšem také o tom, že by pro uskutečnění příchodu Neymara musel někdo z klubu odejít. A v této souvislosti nejčastěji padá jméno Ansu Fatiho, mladého perspektivního hráče.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace