Trenér zatím neplánuje posily z béčka

Guillermo Fernández Hierro (© google.com)

Ernesto Valverde po středeční výhře svých svěřenců 2:0 nad Mirandés na neutrální půdě stadionu Artunduaga, v utkání které posloužilo jako součást oslav 100 let od založení místního klubu CD Basconia, nastupoval do klubového autobusu spokojený. „Záměrem bylo, aby si náhradnící zahráli devadesát minut, kromě Herrery a De Marcose a kluků, na které čeká v sobotu zápas“, vysvětlil kouč , jenž byl „spokojený s intenzitou“, kterou do zápasu vložili jak „leones“ tak i protivník.

Jeden hráč ale pro svůj útočný příspěvek vyčníval nad ostatními. Guillermo Fernández. Útočník třetiligového béčka se blýskl gólem a asistencí a nahodil tak udičku Txingurrimu, jenž se musí potýkat s vychýlenou muškou Adurize a zraněním Kikeho Soly v prvním týmu. „Líbil se mi, dal pěkný gól, skóroval i v Amorebietě (předchozí přátelák). Jsem s ním spokojený, i s ostatními“ hodnotil ještě předtím, než zavrhl jeho začlenění do prvního týmu v nejbližší době.

„Mám rád uzavřený kádr, snažit se pokaždé využívat svých hráčů, prvního týmu, leda že by Guillermo zaznamenal nějaký skvělý pokrok a mohl ho zařadit, ale prozatím hraje v béčku a myslím, že můžeme vyřešit naše problémy s tím, co máme. Je to dobrá zpráva, že má takovou formu, ale prozatím neplánuji žádnou možnost tohoto druhu“, rozvedl Valverde.

V táboře soupeře vynikal další hráč Athleticu Bilbao Iñigo Ruiz de Galarreta. Zahrál si druhý poločas, tu část utkání, kdy hrálo Mirandés mnohem lépe. „Sledujeme ho, víme, že se mu v této sezóně daří a v Mirandés jsou s ním spokojeni, protože se od něj mohou spolehnout na vynikající přístup a kvalitativní plus, které dodá středové řadě. Problémem je, když pošlete hráče do Segundy na hostování a on tam nehraje, ale Iñigo si post vybojoval a myslím, že mu hostování jen prospěje“, uvedl Valverde.

Na Anduvě střídá pozice středního záložníka s podhrotovým. „U nás hrál víc jako podhrotový záložník, ale tím, kdo mu musí vybrat pozici, je jeho trenér“, řekl Txingurri Valverde. „V letní přípravě se mi na pozici středního záložníka zdál trochu měkký, takže i to bylo účelem, aby ve druhé lize trochu přitvrdil“. Po návratu do Athleticu bude muset zápolit o místo v sestavě s Iturraspem. „V první půli hrál dobře. Ve druhé už na něm byly znát svalové problémy“. Líbili se mu také Albizua s Ekizou, kteří hráli nezvykle na kraji obrany. „Bral jsem v potaz, že to pro ně může představovat jisté nesnáze. Postavil jsem je tam, abych vůbec mohl sestavit jedenáctku“. V následujícím přípravném duelu proti Barakaldu, jež je na programu ve středu, by v sestavě už rád viděl Balenziagu a dokonce i Ibaie, kteří jsou po zranění. „U Kike Soly to bude těsné“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace