Třetí dresy Raya pomohou dobré věci. Fanoušci proti nim protestují

Třetí sada dresů je fanouškům Raya trnem v oku (© marca.es)

Rayo Vallecano představilo sady dresů na nadcházející sezónu. Zatímco první dvě jsou v obvyklých barvách, třetí vyvolala hodně emocí.

Dominuje jí modrá barva se zelenými prvky, tradiční červený pruh, jeden ze symbolů klubu z Vallecas, je růžový. Důvodem je spolupráce s organizací FEDER (Španělský svaz pro vzácná onemocnění).

Rayo Vallecano se zavázalo, že z každého prodaného dresu třetí sady věnuje pět eur FEDERu. "Na dresu je čtyřlístek kvůli významu, který má pro FEDER, a zelené detaily jako symbol naděje. Děkujeme Rayu za podporu a pomoc," stojí v prohlášení FEDERu.

Proti vzhledu dresů se však bouří platforma ADRV, která sdružuje příznivce Raya. "Třetí dres je kombinací růžové, modré a zelené barvy, které chtějí pod falešnou omluvou solidarity poškodit hodnoty a historii našeho klubu. Nechápeme, proč pan Presa (prezident klubu) a vedení nenaslouchají fanouškům a kvůli inovaci trvali na barvách, které nás vůbec nereprezentují. Tato solidarita, kterou pan Presa prezentuje jako svou vlastní, bude opět zaplacena fanoušky, jako tomu bylo u minulých dresů. Kvůli respektu k historii Raya říkáme ne třetí sadě dresů," uvádí ADRV.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace