Tři devítky, tři odlišné styly

Llorente, Torres, nebo Negredo? (© vevel.com)

Před měsícem bylo hlavním otazníkem, zda-li bude hrát národní tým s falešnou devítkou ve stylu Barcelony s Cescem, nebo jestli vsadí na skutečného hrotového útočníka. Dnes je jasné, že platí druhá varianta. Kdo ale nejvysunutějším forvardem bude?

Vicente del Bosque vzal na Euro tři adepty - Álvara Negreda, Fernanda Llorenteho a Fernanda Torrese. Každý z nich dává mužstvu jiné možnosti, každý z nich má stále šanci být první volbou na hrot.

Nejvíce šancí má zřejmě Álvaro Negredo, jenž se těší Del Bosqueho důvěře. V národním týmu i v Seville si drží vysoký standard, v reprezentaci nasbíral za devět zápasů šest branek. Velkým plusem pro Negreda navíc je, že se dokáže nejlépe zapojit do kombinační hry, kterou La Roja předvádí, a zároveň je dostatečně silově vybaven a má velmi dobrou hru ve vzduchu, díky čemuž získává další plusové body.

Možností číslo dvě je Fernando Torres. V utkání proti Korejské republice bylo vidět, že tenhle chlapec je jiný než ten, který se ani nevešel do nominace proti Venezuele. El Niño přijel na reprezentační sraz posílen vítězstvím v Lize mistrů a touhou ukázat světu, že to v noze stále má. Torres se dokáže pohybovat na hranici offsidu a dává tak záložníkům neustále šance, aby jej vyslali za záda obrany. V tom je jedinečný.

Třetím fotbalistou, který by rád byl nejčastějším Del Bosqueho výběrem na místo nejvysunutějšího muže, je Fernando Llorente. Lví král sice nemá tolik reprezentačních zkušeností jako Torres, ale pokaždé si na hřišti své odvedl. Jeho nevýhodou je, že nejlépe hrál tehdy, když se na trávník dostal jako střídající hráč. Mohla by mu ta zůstat pozice žolíka, po němž trenér sáhne, když vše nepůjde podle plánu. Llorenteho největší předností je samozřejmě hra ve vzduchu. Tu ovládá nejlépe z týmu a otevírá tak nové možnosti v ofenzivní třetině hřiště.

A jak vidí útočníky samotný Vicente del Bosque? "Negredo je silný útočník, který umí hrát hlavou a dobře zapadá do týmu," prohlásil k Negredovi. Na dresu Torrese uvedl: "Torres se umí pohybovat na hranici offsidu, je v euforii, toho musíme využít." A pochvaly se dočkal i Llorente: "Llorente má zcela odlišný profil. Dává nám zcela nové možnosti."

Koho si Del Bosque vybere? Odpovědi se dočkáme až v prvním utkání mistrovství Evropy, které Španělsko sehraje 10. června proti Itálii.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace