Trochowski a Manu del Moral posilami Sevilly, Drago odchází

Piotr Trochowski (© as.com)

Sevilla oficiálně potvrdila příchod dvou nových hráčů, kterými jsou Piotr Trochowski a Manu del Moral. Ivica Dragutinović klub opouští.

Sedmadvacetiletý Trochowski, jenž odehrál v národním týmu Německa přes 30 zápasů, přichází z Hamburgu SV, kde mu skončila smlouva. Sevilla jej díky tomu získala zdarma, křídelník či ofenzivní záložník podepsal v novém působišti kontrakt na čtyři roky, výkupní klauzule má vyši 17 milionů eur.

Na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána zamířil také podhrot Manu del Moral, za něhož Sevilla zaplatila Getafe 4,5 milionu eur. Rovněž 27letý rodák z Jaénu se celku od Nerviónu upsal na pět let, součástí smlouvy je i výkupní klauzule, jejíž hodnota je 20 milionů eur.

"Jsem šťastný, protože to pro mě znamená další krok v kariéře. Každý sní o tom, že bude hrát ve velkém klubu, což se mi teď splnilo. A to právě v době, kdy se mi nejvíce daří," pochvaloval si přestup Manu del Moral.

Sevilla s posilováním nekončí, po skončení letošního ročníku Segundy by mělo vedení potvrdit získání 24letého pravého beka Raya Vallecana Cokeho, do týmu by pak měl zamířit ještě minimálně jeden útočník. Ke změně dojde také na lavičce, Gregoria Manzana nahradí podle všeho Marcelo Bielsa, jenž už dostal nabídku smlouvy.

Pizjuán naopak opouští srbský veterán Ivica Dragutinović, jenž téměř celou uplynulou sezónu promarodil. Sevilla mu nabídla prodloužení kontraktu o rok s tím, že následně by 35letý stoper trénoval v klubu mladéž, což ale samotný fotbalista odmítl: "Kamarádi i fanoušci mi říkali, abych nabídku přijmul. Nechci být arogantní, vím o svém věku a zdravotních problémech, které jsem měl, ale jsem realista, když říkám, že ještě můžu hrát na nejvyšší úrovni. Nejde o peníze, chci hrát v některém klubu důležitou roli."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace