Trochowski může pokračovat v kariéře. Je to vypracovaný zázrak, říká

Piotr Trochowski (© marca.es)

Piotr Trochowski již naplo trénuje po zranění kolena. Problémy s chrupavkou ohrožovaly kariéru 29letého fotbalisty.

Inti Podestá nebo Javi Navarro museli kvůli podobným potížím s profesionálním sportem skončit, Piotr Trochowski ale ukázal velké odhodlání a touhu znovu nazout kopačky. A jak lékaři říkali už v září loňského roku, kdy si zranění v zápase proti Barceloně přivodil, hráčova vůle byla a je rozhodující.

"Když jsem jel do Mnichova s lékařem Sevilly a viděl obraz mého kolena, byl jsem smutný, ale po několika dnech jsem znovu získal energii. Řekl jsem si, že musím tvrdě pracovat, jinak si už fotbal nezahraji. Chci dalším hráčům ukázat, že pokud chcete, můžete dosáhout svého i v případě tak vážného zranění. Také jsem chtěl vyvrátit hlasy, které říkaly, že už se nevrátím. Možná, že to opravdu je zázrak, ale tvrdě vypracovaný zázrak. Nakonec jste to vy, kdo rozhoduje a zná nejlépe vlastní tělo," říká šťastný Trochowski.

Před deseti dny trénoval poprvé s týmem. Trochowski k tomu říká: "Jsem překvapený, kolik věcí mohu dělat. Mám v koleno plnou důvěru. Je jasné, že ve stoprocentním stavu ještě nejsem, protože je něco jiného trénovat a hrát soutěžní zápas."

Trochowski zatím nezná přesný termín, kdy by mohl zasáhnout do utkání. Může to být za měsíc, za dva nebo za delší dobu. Sám by tak ale rád učinil do konce kalendářního roku. Dres s číslem 15 je připraven. "Chci to stihnout do konce roku, ať už to bude za měsíc nebo za dva. Rozhodně se ale vrátím až v době, kdy si budu stoprocentně jistý. Del Pierovi to trvalo 18 měsíců, já věřím, že to stihnu rychleji."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace