Trofej na závěr kariéry? O tom sní každý, říká Aduriz

Aritz Aduriz (© marca.es)

Aritz Aduriz ukončí po sezóně aktivní kariéru a šance, že tak učiní ziskem trofeje, se zvětšuje.

Athletic se totiž propracoval do semifinále Copa del Rey, kde ho čeká přijatelný soupeř - Granada. Se soutěží se již rozloučili všichni největší favorité a i sám Aduriz přiznává, že nečekal, že možnost pozvednout pohár nabere reálné obrysy.

"Fantazíruji o tom už dlouho. Zatímco v začátku to skutečně bylo jen fantazírování, teď je to možná výrazně blíže, ale ještě to bude hodně těžké. Budeme bojovat do poslední chvíle. Jen si to představte - zakončit kariéru ziskem trofeje. O tom sní každý, bylo by to kouzelné," nechal se slyšet fotbalista, jenž právě dnes slaví 39. narozeniny.

Aduriz přiznává, že se mu nový formát Copy, která se až po čtvrtfinále hrála na jeden zápas na hřišti slabšího, zamlouvá: "Soutěž to neznehodnocuje, naopak. Má teď vyšší hodnotu. Už nás trochu unavuje sledovat, jak Barcelona a Real Madrid vyhrávají vše. Snad mi to tady (rozhovor probíhal v Barceloně) a v hlavním městě prominou. Copa je dynamištější a obohacující, jako je tomu v Anglii. Je to formát, který se mi líbí."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace