Trofeo Zaballa pro Real Madrid

Real Madrid na pomoc Lorce (© as.com)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) udělil Realu Madrid ocenění Trofeo Zaballa.

Bílý balet si trofej vysloužil za uspořádání benefičního utkání proti výběru Murcie na stadionu La Condomina. Výtěžek zápasu, jenž se odehrál před zraky více než 32 tisíc fanoušků 18. května a skončil remízou 2-2, byl věnován obětem zemětřesení ve městě Lorca, které si o sedm dní dříve vyžádalo smrt devíti lidí.

Před výkopem se Florentino Pérez společně s Ikerem Casillasem, Sergiem Ramosem a Pedrem Leónem vydal do Lorcy, aby postižené obyvatele podpořil.

Trofeo Pedro Zaballa je pojmenované po bývalém fotbalistovi, jenž na sebe upozornil 2. listopadu 1969, kdy se v dresu Sabadellu představil na stadionu Realu Madrid. V 58. minutě se srazil obránce domácích Espínola s brankářem Junquerou, jenž zůstal ležet na zemi. Míč přistál u nohou Zabally, který ho ale místo snadného gólu do opuštěné branky zakopl do zámezí.

Sabadell střetnutí prohrál 0-1, Zaballa si však vysloužil ovace celého stadionu a následně také ocenění fair-play od organizace UNESCO.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace