Týden před zahájením La Ligy kluby nemají registrováno 60% posil

nové tváře španělské La Ligy

Španělskou ligu čeká velký perný týden. Jen pár dní před zahájením soutěže totiž prvoligové kluby nahlásily dohromady osmdesát posil, ale více než 60% z nich stále ještě není oficiálně přihlášeno a nemůže tak nastoupit k soutěžnímu zápasu. Problematika se týká zejména Barcelony, která v tuto chvíli nesmí postavit Lewandowského, Koundeho, Raphinhu a další.

Týden před zahájením nového ročníku La Ligy mají před sebou kluby velmi náročný úkol. Většina z nich si na přestupovém trhu počínala velmi agresivně a do týmu přivedla množství nových posil, případně přivítala navrátilce z hostování, ovšem 60% těchto hráčů ještě není řádně zaregistrováno a nesmí tak nastoupit k soutěžnímu zápasu.

Finanční fairplay je pro španělské prvoligové kluby noční můrou. Zejména v Barceloně by o tom mohli vyprávět, pouhých sedm dní před startem nové sezóny téměř žádná z posil nesmí nastoupit za A či B tým v soutěžním utkání. Týká se to také největších hvězd v čele s Lewandowskim, Koundem, Raphinhou či Kessiem.

V době přestupového trhu je finanční a platové fairplay pro španělské kluby tradičně velkým strašákem. V mnoha případech není snadné dotáhnout do vítězného konce ani samotné přestupy, to co přichází poté je ale doslova hlavolam. Podle oficiálních údajů o registrovaných hráčích je 60% nově příchozích stále neregistrováno.

Problémem dřívějšího startu ligové soutěže je i to, že se v La Lize stihnout odehrát první tři kola ještě před uzavřením trhu a kluby mají o starost více. Pokud totiž s hráčem nepočítají a chtěli by ho ještě prodat, nesmí ho využít v utkání. Vyhráno ale nemají ani hráči, kteří jsou kmenovými členy, ale byla jim prodloužena smlouva. V případě, že hráči byl nabídnut kontrakt s rozdílným platem, ale jeho klub je omezen platovým stropem, je nutno i jeho smlouvu nově přeregistrovat.

Případů je celá řada, například Dembelé snížil své platové požadavky, aby vyšel vstříc klubu, nicméně Barcelona je momentálně vysoko nad rámec povoleného platového stropu a tak ani smlouva Dembelého v oficiálním registru zatím nefiguruje. Stejný prodlém řeší také Valencie, která sice zapsala v pořádku Huga Dura, ale už se jí to nepovedlo se Samu Castillejem nebo Linem. Jediným východiskem je odchod některých hráčů, v případě týmu Valencie by vše mohl vyřešit přestup Cillessena.

Ale pojďme se podívat pod lupou na velké hráče španělského fotbalu a na jejich již uskutečněné obchody. Nedá se očekávat, že by v posledním týdnu na přestupovém trhu došlo k velkým šarádám, každopádně kluby mají před sebou velkou dřinu. Jedním z mála premiantů je Real Madrid. Příchody Rudigera i Tchouameniho jsou v pořádku zapsány a hráči mohou být trenérovi Ancelottimu k dispozici od prvního kola. To Barcelona, Betis, Sevilla, Rayo, Valladolid a Villarreal začínají doslova šlapat vodu. Tento týden tak budou muset učinit nepopulární rozhodnutí a některých hráčů se doslova „zbavit“ případně donutit stávající hvězdy k razantnímu snížení platu.

 

Níže přinášíme seznam prvoligových klubů a hráčů, kteří týden před zahájením nové sezóny nejsou řádně zaregistrováni a za klub nesmí nastoupit:

    ALMERÍA: Pozo, Babic, Gui Guedes, Houboulang Mendes, Arnau Solá, Marko a Kaiky Fernandes.

    ATHLETIC:

    ATLÉTICO: Nahuel Molina

    BARCELONA: Kessie, Christensen, Lewandowski, Dembele, Kounde, Raphinha, Pablo Torre.

    BETIS: Luiz Felipe, Luiz Henrique, W. José

    CADIZ: Mabil

    CELTA: Lobete, De la Torre, Mingueza, Marchesin

    ELCHE: Clerc, Ezequiel Ponce, Roger Martí

    ESPANYOL: Vilhena

    GETAFE: Borja Mayoral

    GIRONA: Taty Castellanos , Yan Couto, Riquelme, Yangel Herrera, Iván Martín

    MALLORCA: Miguel

    OSASUNA: Moi Gómez, Aitor Fernández, Manu Sánchez

    RAYO: Diego López, Salvi, Lejeune

    REAL MADRID:

    R. SOCIEDAD: Kubo,

    VALENCIA: S. Castillejo

    SEVILLE: Marcao, A. Telles

    VALLADOLID: Monchu, Iván , Asenjo, Gonzalo, Escudero

    VILLARREAL: Femenía, Morales, Reina

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace